GAFA URIASA DE PROPORTII IMAGINABILE,A GAULEITERULUI NAZI ,CETATEANUL GERMAN KLAUS WERNER JOHANNIS!

23 mai

Imagini pentru IOHANNIS,NAZIST,POZE

 Am aşteptat cu sufletul la gură reacţia preşedintelui Klaus Iohannis după idioata plîngere a lui Ludovic Orban împotriva Vioricăi Dăncilă că a făcut o vizită în Israel, ţară pe care preşedintele PNL o numeşte „putere străină, deşi se ştie că Israelul este partener strategic al României. Nu pentru că aş fi vrut să o apere pe Dăncilă, după ce îi ceruse de patru ori demisia, ci pentru patru motive pe care aş fi vrut ca Iohannis să le ia serios în calcul înainte de a deschide gura în faţa jurnaliştilor:

– 1. pentru că este de naţionalitate german, adică neamţ.

– 2. pentru că s-a declarat, în calitate de preşedinte al FDGR, moştenitor al organizaţiei fasciste „Grupul Etnic German“.

– 3. pentru că recent a făcut acea declaraţie riscantă: „Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evrei“.

– 4. pentru că Ludovic Orban îşi bazează acuzaţiile din plîngere pe citate ample chiar din declaraţiile lui Klaus Iohannis.

Avînd în minte aceste patru motive, speram ca Iohannis să facă un lucru extrem de simplu: SĂ SE DELIMITEZE DE PLÎNGEREA LUI LUDOVIC ORBAN! Chiar dacă plîngerea, cum spun unii (şi cum cred şi eu) a fost redactată sau gîndită la Cotroceni, speram ca, văzînd reacţiile din spaţiul public, Iohannis să declare public că se delimitează de iniţiativa şefului PNL. Nu pentru a se apăra, nu pentru a ieşi de sub acuzaţiile formulate la adresa sa, ci pur şi simplu ÎN INTERES NAŢIONAL! Chiar dacă ar fi trebuit să mintă! Căci delimitarea lui Iohannis ar fi ferit România de efectul acestei aberaţii antisemite făcută de Orban, iar Preşedintele României avea obligaţia să facă acest lucru simplu, adică să se delimiteze de plîngerea aceea stupidă!

Dar, în ciuda speranţei mele, Klaus Werner Iohannis a găsit de cuviinţă să spună: „Am observat această preocupare și am analizat chestiunea și am ajuns la concluzia pe care pot să vi-o spun acum, o concluzie care cred că rămâne valabilă cel puțin câteva zile sau săptămâni, am decis să nu comentez în niciun fel nici sesizarea depusă de domnul Orban, nici interpretările care de-o anumită parte politică s-au făcut cu foarte multă aproape isterie,nici demersurile propriu-zise. În niciun caz nu vreau să apară impresia la unii sau la alții că, prin declarațiile pe care le fac, aș putea sau aș vrea să influențez ancheta, deci simplu și clar: nu comentez!

În secunda următoare am simţit că s-a ales praful şi de ultima urmă de speranţă pe care o mai aveam în privinţa preşedintelui. „Omule, i-am zis în gînd, te simţi bine? Ţi-a intrat inteligenţa la apă? Raţiunea ta şi-a luat concediu de odihnă?” Cum, domne, mi-am mai zis, în faţa unei situaţii gravisime, ditamai preşedintele ţării, care are în curte sute de consilieri, care a primit exact acum un an cea mai înaltă distincţie evreiască din America, „Lumină popoarelor, din partea Comitetului Evreiesc American (American Jewish Committee), să spună că se abţine cînd a văzut ce scria şeful partidului său în plîngerea depusă la Parchet? Cum a putut să uite declaraţia directorului executiv al AJC, David Harris, care spunea că i-a oferit acea distincţie pentru „eforturile sale de a combate antisemitismul şi a strânge relaţiile dintre România şi SUA şi dintre România şi Israel, adică tocmai ţările puse la zid de plîngerea lui Orban?

Şi, acum, Iohannis spune că SE ABŢINE în faţa acelei plîngeri a lui Orban, în care scrie negru pe alb: „În cadrul acestei vizite [în Israel, n.n], făptuitoarea a intrat în contact direct cu reprezentanţi ai statului Israel (putere străină)!

Cei care mi-au citit articolele ştiu, desigur, că nu am avut nici o rezervă în a acuza un cetăţean evreu (vezi cazul Alexandru Florian, directorul Institutului Elie Wiesel) atunci cînd acesta a încercat să-i discrediteze pe unii dintre marii intelectuali interbelici ai României, prin acuzaţii exagerate de legionarism, pe baza cărora cerea să li şteargă numele din istorie. Dar, ca orice om normal la cap, afirm că nu am în firea mea nici cea mai mică urmă de antisemitism, cum nu sînt nici antigerman, nici antirus. Sînt suficient de educat să ştiu că Israelul este ţara lui Isus Cristos, că Germania este ţara lui Goethe, Kant sau Beethoven şi că Rusia este ţara lui Dostoievski!

Lipsa de reacţie a lui Klaus Werner Iohannis, abţinerea sa faţă de gogomănia lui Ludovic Orban, ar fi trecut, probabil, neobservată dacă ar fi fost vorba despre un cetăţean oarecare, dar statutul de preşedinte al României îl obliga să reacţioneze! Era obligaţia unui şef de stat, cum se pretinde, să se delimiteze vehement de orice nuanţă antisemită, căci Ludovic Orban, în plîngerea sa nefericită, i-a menţionat de mai multe ori numele, punînd în document chiar citatul din Iohannis cu „înţelegerile secrete cu evrei”!

În locul unei simple, dar vehemente delimitări, Klaus Werner Iohannis a preferat să se alăture tacit „sesizării depuse de domnul Orban, considerînd că toate comentariile care-l criticau pe şeful PNL „s-au făcut cu foarte multă aproape isterie!

Această gafă de proporţii inimaginabile îl va urmări toată viaţa pe Klaus Iohannis, oricîte mătănii ar fi dispus să facă în semn de penitenţă. Şi, pentru că Iohannis este preşedintele României, instituţiile statului sînt obligate acum să redeschidă dosarul moştenirii „Grupului Etnic German pentru a nu se considera că România „a făcut înţelegeri secrete cu fasciştii prin favorizarea FDGR-ului condus atunci chiar de Klaus Iohannis!

P.S. Nu mai puţin gravă este afirmaţia lui Liviu Dragnea care, în mod inconştient sau prostesc, a afirmat în faţa jurnaliştilor că plîngerea lui Ludovic Orban arată că în România ar exista un „antisemitism instituţional! Nici ăsta nu-şi dă seama ce consecinţe pot să aibă astfel de alegaţii. De aceea întreb: chiar nu mai este nimeni sănătos în fruntea ţării, au luat-o razna cu toţii?

2 răspunsuri to “GAFA URIASA DE PROPORTII IMAGINABILE,A GAULEITERULUI NAZI ,CETATEANUL GERMAN KLAUS WERNER JOHANNIS!”

  1. Cărţile Ploieştiului 23 mai 2018 la 9:59 pm #

    Stai calm nu va fi ultima 😛

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: