INTREBAREA JURNALISTEI SORIN MATEI: CE POATE CONTINE UN MANDAT DE SUPRAVEGHERE TEHNICA?,CARE DESFIINTEAZA CONFERINTA DE PRESA A PURTATORULUI DE CUVANT AL SRI,OVIDIU MARINCEA FOST LA REALITATEA TV,DAR SI ALEGATIILE „ANALISTULUI JOHANNIST”RADU TUDOR!

2 iun.

Imagine similară

Intrebarea jurnalistei: Ce poate conţine un mandat de supraveghere tehnică?

Jurnalista Sorina Matei lansează un atac extrem de virulent la adresa purtătorului de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea. Jurnalista desființează conferința de presă a lui Ovidiu Marincea și contrazice datele prezentate de acesta.

”Ce lipseşte din mintea lui #MarinceaBoyDeDreptComun: castravetele!

Castravetele este un fruct dicotiledonat, de culoare galben-verzuie, face parte din familia curcubitaceelor, are tulpina în formă de vrej, se înmulţeşte prin seminţe, are peste 98% apă şi se numeşte MANDAT DE SUPRAVEGHERE TEHNICĂ.

Ce este aceea supravegherea tehnică? Este o măsură procesual penală ce are ca efect o restrângere a vieţii private şi de familie, justificată de interesul public al realizării instrucţiei penale.

Ce poate conţine un mandat de supraveghere tehnică?
-interceptarea comunicaţiilor ori a oricărui tip de comunicare la distanţă
– accesul la un sistem informatic
– supravegherea video, audio sau prin fotografiere
– localizarea sau urmărirea prin mijloace tehnice
-obţinerea datelor privind tranzacţiile financiare ale unei persoane

Ce înseamnă interceptarea comunicaţiilor ori a oricărui tip de comunicare la distanţă? Se înţelege interceptarea, accesul, monitorizarea, colectarea sau înregistrarea comunicărilor efectuate prin telefon, sistem informatic sau prin orice alt mijloc de comunicare.

Ce înseamnă accesul la un sistem informatic? Pătrunderea într-un sistem informatic sau într-un mijloc de stocare a datelor informatice, fie direct, fie de la distanţă

Ce înseamnă supravegherea video, audio sau prin fotografiere? Fotografierea persoanelor, observarea sau înregistrarea conversaţiilor, mişcărilor, ori a altor activităţi ale acestora

Ce înseamnă localizarea sau urmărirea prin mijloace tehnice? Folosirea unor dispozitive care determină locul unde se află persoana sau obiectul la care sunt ataşate.

Ce înseamnă obţinerea datelor privind tranzacţiile financiare ale unei persoane? Realizarea unui set de operaţiuni prin care este asigurată cunoaşterea conţinutului tranzacţiilor financiare şi al altor operaţiuni efectuate sau care urmează să fie efectuate prin intermediul unei instituţii de credit ori al altei entităţi financiare, precum şi obţinerea de la o instituţie de credit sau de la altă entitate financiară de înscrisuri sau informaţii referitoare la tranzacţiile sau operaţiunile efectuate de către o anumită persoană.

Cine dă mandatul de supraveghere tehnică? Mandatul e cerut de procuror, este aprobat de judecătorul şi drepturi şi libertăţi şi era/este pus în aplicare de SRI.

Pentru ce infracţiuni se dau mandate de supraveghere tehnică? Pentru infracţiunile contra securităţii naţionale prevăzute de Codul penal şi de legi speciale, infracţiunile de trafic de droguri, de trafic de arme, de trafic de persoane, acte de terorism, de spălare a banilor, de falsificare de monede ori alte valori, de falsificare de instrumente de plată electronică, contra patrimoniului, de şantaj, de viol, de lipsire de libertate, de evaziune fiscală, infracţiunile de corupţie şi alte infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, infracţiunile împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, infracţiunile care se săvârşesc prin sisteme informatice sau mijloace de comunicaţii electronice ori în cazul altor infracţiuni pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani sau mai mare.

Câte s-au dat? Câte au vrut, pe cât au vrut, cum au vrut, pe cine au vrut. Cu zecile de persoane pe 1 (unul) singur mandat.
Adicătelea, ca maneliştii, #FărăNumăr.
#MarinceaBoyPeDreptComun”, arată Sorina Matei”, a concluzionat aceasta.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: