IRONIA MINISTRULUI JUSTITIEI TUDOREL TOADER LA ADRESA PROFESORASULUI DE FIZICA REPETENT GAULEITERUL NAZI KLAUS JOHANNIS-ASPERGER!

11 iun.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, dimineață, referitor la decizia pe care Klaus Iohannis o va lua în legătură cu revocarea Laurei Codruța Kovesi, că a înțeles că președintele va citi ” până va înțelege”, exprimându-și convingerea că șeful statului își va îndeplini „obligațiile”.

„Eu am declarat în nenumărate rânduri, chiar dacă în spațiul public, din considerente diferite, au apărut și alte afirmații. Decizia produce efecte juridice, ca orice decizie, obligație în cazul acesta, de la momentul publicării în Monitorul Oficial al României. Nu avem un termen. Am înțeles că domnia sa va citi, am înțeles că domnia sa va citi până va înțelege, iar eu exprim aceeași convingere, că-și va îndeplini obligațiile. Doar am repetat ceea ce domnia sa a afirmat. Preferabil să întrebați pe domnul președinte (dacă încalcă legea -n.r.)”, a declarat Tudorel Toader.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat ironic săptămâna trecută că va aștepta motivarea CCR și „o vom citi până o înțelegem sau până înțelegem ceva din ea”.

”Aşa cum am spus, aştept motivarea Curţii, pe care o vom citi până o înţelegem sau până înţelegem ceva din ea, după care voi comunica ce trebuie făcut sau ce voi face eu mai exact. Însă, la momentul acesta, pot să vă spun două-trei lucruri care ţin evident de această temă. Această decizie a Curții aparent vorbește doar despre o chestiune foarte concretă de revocare sau nerevocare a procurorului șef DNA. În realitate, însă, sunt mult mai multe teme care apar, care sunt readuse în discuție și care merită discutate. Bunăoară, Statutul procurorilor. Eu, personal, sunt convins și voi acționa în consecință, evident că procurorii trebuie să fie independenți. Procurorii în niciun caz nu trebuie să fie controlați politic. Procurorii nu pot fi în subordinea unui politician, fie el și ministru. În consecință, orice am face noi, în România, ca stat, trebuie să asigure independența procurorilor pentru a garanta o justiție independentă. (…) Ministrul are sau cel puțin ar trebui să aibă o autoritate în domeniu și să folosească această autoritate pentru a apăra independența procurorilor, pentru a-i apăra chiar pe procurori în dezbaterea publică, fiindcă munca procurorului este extrem de dificilă. Autoritatea ministrului ar trebui să fie orientată spre înlesnirea muncii procurorilor, în niciun caz, în absolut niciun caz autoritatea ministrului din articolul din Constituție nu înseamnă și nu poate să însemne că procurorii sunt în subordinea ministrului. Deci oricine și orice ar spune nu-i poate plasa pe procurori în subordinea unui politician. (…) Eu iau în calcul să respect statul de drept în România, să am grijă, atâta cât pot, să rămână procurorii independenţi, cu respectarea Constituţiei’”, a spus Klaus Iohannis marțea trecută înainte de publicarea motivării CCR.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: