PRESEDINTELE SENATULUI CALIN POPESCU TARICEANU ATACA DUR COMISIA EUROPEANA!

16 iun.

Călin Popescu Tăriceanu, atac dur la instituțiile europene: ”Din cauza politicii părtinitoare a Comisiei Europene, MCV-ul a fost ținut captiv de sistemul de influență ocult”.

Călin Popescu Tăriceanu, atac dur la instituțiile europene: ”Din cauza politicii părtinitoare a Comisiei Europene, MCV-ul a fost ținut captiv de sistemul de influență ocult”

Reprezentanţii Comisiei Europene (CE) au ignorat sistematic semnalele de alarmă trase de la Bucureşti în legătură cu gravele abuzuri ale instituţiilor sau persoanelor din sistemul judiciar. Este declaraţia surprinzătoare a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

„Numărul foarte mare şi nejustificat al interceptărilor telefonice şi modul anticonstituţional de operare al aşa-numitului binom format din SRI şi DNA au deturnat grav lupta anticorupţie în România şi au grevat relaţia noastră cu Comisia Europeană. În redactarea numeroaselor rapoarte din ultimii unsprezece ani ale Mecanismului de Cooperare şi Verificare, Comisia s-a bizuit aproape exclusiv pe imaginea deformată ce i-a fost furnizată de instituţiile de forţă ale statului şi pe percepţiile vehiculate în anumite medii de presă şi grupuri de presiune şi de interese”, a afirmat  Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai afirmat că aşteaptă o poziţionare a Comisiei Europeane asupra aspectelor semnalate de România.

„Aşteptăm încă din partea Comisiei să se poziţioneze cu privire la adevărurile incomode care ies la suprafaţă la Bucureşti şi să explice de ce a desconsiderat şi ignorat sistematic semnalele de alarmă ce i-au fost trimise cu privire la gravele abuzuri comise de unele instituţii şi persoane din sistemul judiciar. Din cauza politicii părtinitoare, uneori chiar partizane, a Comisiei, Mecanismul de Cooperare şi Verificare a fost ţinut captiv de sistemul de influenţă ocult şi meta-legal coordonat de SRI şi de DNA, devenind pur si simplu un alt instrument, la nivel naţional, de presiune asupra oponenţilor acestui sistem paralel cu statul de drept”, a completat Tăriceanu, citat de Mediafax.

Declarațiile președintelui Senatului au fost taxate de şeful liberalilor. Într-o intervenţie la Digi24, Ludovic Orban susţine că „Este o declarație fără precedent, un atac împotriva instituțiilor europene care nu are la baza niciun fundament. Atitudinea din ce în ce mai anti-europeană a liderilor actualei coaliții s-a văzut în ultimul an de zile. Se comportă ca niște stăpâni de sclavi pe plantatie, care nu acceptă că, din cauza apartenenței României la UE, există reguli, proceduri standarde, obligații pe care le avem și trebuie să le respectăm și care  sunt fundamentele UE“.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: