PRIMUL PAS IN CAZUL PLANGERII PENALE IMPOTRIVA PREMIERULUI VIORICA DANCILA!,JOHANNIS ISI VA DA DEMISIA!

29 iun.

dancila-netanyahu

Update. Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, susţine că responsabilitatea emiterii unor acte juridice, după sesizarea preşedintelui Noului PDL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, aparţine celor care le semnează, precizând însă că nu cunoaşte elementele pentru care DIICOT a început urmărirea penală in rem în dosarul întocmit de anchetatori în urma plângerii amintite.

„N-aş vrea să comentez începerile de urmăriri penale, fie şi in rem, pentru că nu am elementele necesare. Am văzut sesizarea depusă de Ludovic Orban, mi s-a părut că este un soi de pamflet foarte puţin reuşit, iar ideea că s-ar fi produs un act de trădare este absolut ridicolă. Nu cunosc elementele, dar responsabilitatea este a celor care semnează aceste acte, inclusiv începerea urmăririi penale in rem, in personam, sau alte acte, rechizitorii, clasări”, a spus Şerban Nicolae, joi, la Senat.

Update Procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem (adică pentru faptă)  în cazul plângerii depuse de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă.

DIICOT a început pe 7 iunie urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 398 din Codul Penal (înaltă trădare) și articolul 407 (divulgarea secretului care periclitează securitatea națională), nicio persoană nefiind urmărită penal în acest moment.

Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, anunţa marţi că plângerea depusă de Ludovic Orban împotriva premierului este în lucru, precizând că încă nu au venit informaţiile solicitate de la SRI.

„Este în lucru. Ştiu că s-au făcut solicitări, exact cum vă spuneam, pe data de 6 iunie şi aşteptăm rezultatele”, a declarat Daniel Horodniceanu.
Întrebat dacă au venit răspunsurile de la Serviciul Român de Informaţii, Daniel Horodniceanu a răspuns negativ. „Nu au venit, nu. Din ce ştiu eu nu, dar trebuie verificat”.

În plângere, liderul Noului PDL, Ludovic Orban, îi acuză pe Liviu Dragnea și pe premierul Viorica Dăncilă de „difuzarea de informații cu caracter secret, uzurparea de funcție și refuzul de informare a Președintelui României” în cazul memorandumului privind mutarea Ambasadei Israelului.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: