ADOLF JOHANNIS ,CEL CARE CALCA IN PICIOARE CONSTITUTIA ,CCR SI LEGILE ROMANIEI LUAT LA MISTO DE PSD!

5 iul.

Modificările aduse Codului Penal încinge meciul dintre Palatul Cotroceni și PSD. Preşedintele Klaus Iohannis a atacat dur PSD miercuri după-amiază pe tema modificărilor la Codul Penal, denunțând ceea ce el a numit „dictatura majorității”.

”Astăzi s-a votat în Parlamentul României Codul Penal – o modificare sau, ca să fiu mai exact, mai multe modificări la Codul Penal. Doresc să comentez pe scurt acest eveniment, pe care îl consider de-a dreptul revoltător. Este, pur și simplu, inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare și cum se acționează în ziua de azi în Parlament. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității și este profund dăunătoare democrației. Avem o sumedenie de politicieni în România care clamează că noi trebuie să dăm mai mult atenție Parlamentului. Pentru asta, în primul rând, Parlamentul trebuie să-și dea atenția cuvenită. PSD a trecut în timp record Codul Penal prin Parlament, cu un simulacru de dezbatere în Camera Deputaților, și acest lucru este profund dăunător. PSD a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare. A reușit în scurt timp să transforme dezbaterile din Parlament într-o dezbatere lipsită de transparență, cu un rezultat previzibil. Se trece cu tăvălugul peste argumentația Opoziției. Asta despre procedură. Despre conținutul Codului Penal modificat voi avea o prezentare mai lungă atunci când voi contesta la Curtea Constituțională acest act normativ. De asemenea, este bine de știut că și Codul de Procedură Penală, la care m-am referit acum câteva zile, este în pregătire pentru a fi contestat la Curtea Constituțională. Modificările care s-au făcut, în bună măsură, sunt fie inutile, fie chiar toxice sau dăunătoare, și am de gând să folosesc toate instrumentele constituționale pentru a contesta aceste două acte normative, Codul Penal și Codul de Procedură Penală”, a susținut Iohannis.

PSD: „Acuzații destul de jenante”

În replică, senatorul PSD, Șerban Nicolae, a declarat, miercuri, că sunt inacceptabile și jenante criticile președintelui asupra modificărilor aduse Codului Penal și că șeful statului este ipocrit și duplicitar, pentru că nu respectă decizia CCR.

„Aruncă niște acuzații destul de jenante pentru un om care nu respect deciziile CCR și pentru o persoană care instigă practice la neresectarea legii, e foarte puțin probabil să fie luat în serios. Din moment ce nu l-au deranjat modificările prin OUG a Codului de procedură penală, așa cum nu l-a deranjat acea ignorare a deciziei din 2016 privitoare la abuzul în serviciu. Probabil că va tergiversa intrarare în vigoare a acestor legi. Este cât se poate de evidentă ipocrizia, duplicitatea domnului Iohannis. A atacat absolut aberant toate măsurile legislative prevăzute în programul de guvernare. De aceea este absolut inacceptabilă o asemenea critică și opinia publică nu mai poate să îl ia în serios pe acest om. La noi a provocat o criză de râs și cea mai bună soluție e ignorarea”, a afirmat Șerban Nicolae, la Antena 3.

Întrebat despre consecințele refuzului președintelui de a respecta decizia Curții Constituționale și a semna decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA, Nicolae a răspuns: „Eu cred că domnul Iohannis se va trezi și va pune în acord decizia CCR. Orice încălcare a Constituției este o faptă gravă și cred că acesta e deznodământul. (…) Cred că își dorește un rol de victimă.”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: