PLAN DE SAH-MAT LA KLAUS JOHANNIS!

5 iul.

De ce o susţine Klaus Iohannis pe Laura Codruţa Kovesi?

Refuzul președintelui Klaus Iohannis de a da curs până acum deciziei CCR privind revocarea Laurei Codruța Kovesi ar trebui să ajungă pe masa Comisiei de la Veneția, a Consiliul Europei, a Comisiei Europene și a ambasadelor. Este propunerea pe care o face vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu, care a menționat că astfel de sesizări sunt „la modă”.  Tot Ţuţuianu spune că Parlamentul ar putea să adopte în şedinţă comună o declaraţie prin care să ceară preşedintelui să respecte deciziile Curţii Constituţionale, ca „mijloc intermediar până la suspendare”.

„Eu sper că va pune în aplicare această decizie a Curţii Constituţionale, mai cred că există şi mijloace intermediare până la suspendare şi mă gândesc, este o opinie personală şi nu a PSD, că Parlamentul în şedinţă comună ar putea să adopte o declaraţie prin care să ceară preşedintelui să respecte deciziile Curţii Constituţionale şi eventual, că tot suntem cu pâra permanentă la diverse autorităţi şi organisme europene sau internaţionale, să facem ce a făcut Curtea Constituţională a României, şi anume să sesizăm Comisia de la Veneţia, e la modă, să sesizăm Consiliul Europei, este la modă, să sesizăm Comisia Europeană, pentru că este şi asta la modă, şi să scriem şi noi ambasadelor tuturor statelor membre şi UE, nu doar la cele 12, ci la toţi, pentru că suntem în aceeaşi situaţie, o situaţie care e expres prevăzută de Constituţie şi care nu necesită prea multă analiză”, a afirmat Ţuţuianu la Parlament.

Senatorul a exclus însă posibilitatea dezbaterii acestei propuneri în plenul reunit de miercuri al celor două Camere ale Parlamentului.

„A fost o opinie personală. Nu este pe ordinea de zi, ordinea de zi a fost aprobată la Birourile permanente reunite”, a spus Țuțuianu.

Precizările au fost făcute după o întrebare referitoare la posibilitatea suspendării preşedintelui României, pe care Liviu Dragnea a declarat din nou marți că nu o exclude.

Ţuţuianu a adăugat că este „datoria” preşedintelui Iohannis să pună în aplicare decizia Curţii Constituţionale, care produce efecte juridice de la data publicării în Monitorul Oficial.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: