CATRE COALITIA MAJORITARA PSD+ALDE.JUSTITIE PANA LA CAPAT:PRABUSIREA CODRUTEI KOVESI TREBUIE URMATA DE SUSPENDAREA ASASINULUI ECONOMIC SI POLITIC AL ROMANIEI,SEFUL STATULUI NAZIST ,KLAUS JOHANNIS,UN INDIVID CARE TREBUIE SA RASPUNDA IN FATA LEGII ROMANE PE CARE O IGNORA!

10 iul.

Ca orice cîntăreț de curte, Mircea Cărtărescu este consecvent cu slugărniciile sale. După ce i-a lins pe Ion Iliescu și, mai apoi, pe Traian Băsescu, el se înghesuie să mai pună o barbă și Laurei Codruța Kovesi! Dacă debarcarea ei alunecă într-un succes și marea vedetă de presă va deveni beneficiara unui val uriaș de simpatie? Dacă o iubesc atît de mult americanii și funcționarii de la Bruxelles înseamnă că trebuie să fie ceva, va fi zis ungătorul de politicieni.

Și nu care cumva să piardă această oportunitate de a rămîne original și de a se așeza ca menestrel în primele poziții ale unei noi curți politice! În același timp, demiterea Laurei Codruța Kovesi este comentată cu lacrimi în ochi și articole umede de mai toată presa europeană din țările cu mari investiții în economia României. Și de care Luluța nu s-a atins nici moartă. A preferat să-și îngroape compatrioți sau să-i frigă la proțapul DNA-ului decît să cerceteze evaziunile fiscale mascate ale investitorilor străini.

Citesc că ziarele austriece Die Presse și Der Standard (conform organului de net cuplat la pozițiile SRI) scriu că „actuala Curte Constituțională este condusă de un vechi fost lider al PSD, partid care, din 2016, încearcă – prin modificări legislative și cu ajutorul CCR – să reducă prerogativele șefului statului“. Măi să fie! Fostul lider PSD se chinuie „să reducă prerogativele șefului statului“, pe care prerogative presa și guvernul austriac le-au susținut și în cazul lui Traian Băsescu.

Fără să faceți eforturi, trebuie să înțelegeți că presa austriacă n-a scris mare lucru despre abuzurile lui Traian Băsescu, nici despre nemulțumirile politicienilor și cetățenilor față de comportamentul abuziv al grupurilor austriece din România. Pe care Klaus Iohannis nu le vede, nu le aude, dar le „pretenește“. Despre susținerea premierului Iohannis și a Laurei Codruța Kovesi (vezi Raiffeisen Bank) sau despre nepăsarea președintelui și a Luluței față de dominația de piață a grupului austriac Schweighofer (ca să nu mă refer la cercetarea unor informații privitoare la achiziții dubioase de lemn) presa austriacă n-a zis nimic.

Nici despre afacerile grupului OMV și despre scandalul producerii de energie cu preț european din gaz românesc, nici despre înțelegerile lui Victor Ponta cu premierul austriac. Toată presa austriacă vrea anticorupție pînă la comportamentul economic al firmelor austriece cu mega-profit în România

Nici presa franceză serioasă nu se lasă mai prejos: „Într-o ţară considerată ca putred de coruptă, DNA a multiplicat în ultimii ani anchetele împotriva aleșilor locali și naționali, atrăgându-și dușmănia clasei politice“.

Citiți editorialul integral în ziarul Cotidianul ediția digitală din 10 iulie.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: