VICTOR CIUTACU:”CINE IESE CEL MAI SIFONAT!”

10 iul.

Realizatorul România TV Victor Ciutacu consideră, referindu-se la revocarea Laurei Codruța Kovesi, că „cel mai șifonat” a ieșit președintele Klaus Iohannis, iar asta îl încurcă în perspectiva viitoarelor alegeri prezidențiale.

„A picat Kovesi. Opinia publică, profund divizată, oscilează în reacții de la satisfacție nedisimulată la disperare tembelă. Mulți își asumă victoria și o fac oportunist, la fel de mulți speră la o minune. Ambasadele tac adânc sau reacționează discret și politicos. Ca atunci când e să se aleagă praful. Cel mai șifonat iese Iohannis. Pentru că e în menghină. N-o halea pe Kovesi, dar îi era utilă. Executa inamicii și alerga pe același culoar politic, dar în spatele lui. Dovadă și reacțiile isterice ale sinusoidalilor săi susținători de nevoie. Bruma lui de capital de simpatic se mută către ea. Și asta-l încurcă terbil în perspectiva proximelor prezidențiale la care și-a anunțat intempestiv participarea într-un context de profundă inadecvare. Și dacă intră direct în arenă, și dacă doar pune umărul fățiș la susținerea altui candidat în schimbul unor promisiuni îndeplinibile postelectoral, Kovesi îl dezechilibrează pe oricum instabilul Iohannis. Iar Cioloș, produs de laborator extrem de util altora, deja rânjește a poftă”, a scris Ciutacu pe blog.

Totodată, jurnalistul susţine că perioada Kovesi fost una neagră și arată ce anume ar trebui să se schimbe odată cu revocarea.

„Kovesi nu că a fost demisă târziu, ci nu trebuia numită și punct. Epoca în care ea a împărățit cătușele, un experiment internațional malefic desfășurat pe o țară care n-avea nici o vină că mereu o sfârtecă puternicii zilei pe altarul intereselor proprii, va rămâne consemnată drept una dintre cele mai negre perioade ale istoriei. Și nu fiindcă în România n-ar exista corupție, ci pentru că, în numele și sub stindardul anticorupției, s-a procedat la una dintre cele mai ample operațiuni de epurare politică și de distrugere a capitalului autohton. Votul oamenilor a fost aruncat la coș. A condus politic și a mai făcut bani doar cine au vrut executanții oribilului plan. Cine nu corespundea intereselor era căutat la sertar. Asta trebuie schimbat de acum încolo. În măsura în care cuiva îi și pasă de țara asta. Dacă se rotesc doar cadrele de nădejde și se continuă bâlciul ăsta grotesc, cu fostele victime devenite torționari, o să se aleagă praful și pulberea”, a mai scris Victor Ciutacu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: