INTRAM IN GUINESS BOOK:”PROTESTATARII TEFELISTI SI-AU TRAS SEDIU CU SPATII DE RELAXARE!”

11 iul.

În urmă cu ceva zile părea o glumă bună circulînd pe net; să te ții poznă, însă, că tocmai ce a devenit realitate. Așa se face că România devine prima țară din istorie dotată cu protestatari spontani față de nedreptățile de orice fel, iar respectivii protestatari spontani sunt dotați, la rîndul lor, cu sediu.

E greu să nu-ți zboare gîndul la bancul ăla celebru cu ”rîdem, glumim, dar numai în incintă” atunci cînd aflăm, de pe paginile de Facebook, Twitter, Patreon șamd a mișcării tefeliste ”Corupția ucide” că un proiect conturat în ultima perioadă a devenit realitate. Tefeliștii au, de acum, sediu.

”Noi, comunitatea Corupția ucide, ne-am asumat un rol activ de a educa, responsabiliza si informa cetatenii asupra drepturilor acestora, libertatilor dar si lucrurilor mai putin sanatoase de pe scena politico-sociala a Romaniei. Avem mai multe proiecte la care lucram. O donatie lunara ne va ajuta sa putem aloca resursele necesare ca sa putem sa le implementam.Inchiriat Spatiu de lucru in Bucuresti. Vrem sa inchiriem o casa care sa devina un spatiu fizic pentru activism, unde ne putem intalni si lucra, tine traininguri, sa avem o biblioteca cu materiale civice” se vehicula pînă deunăzi pe paginile mișcării.

În week-end, a venit vestea cea mare:

”Am reusit sa inchiriem un spatiu in Bucuresti pentru Casa Activistului. De luni o sa mergem acolo ca sa incepem sa il amenajam. Acum avem casa … doar ca este goala. Trebuie sa o umplem cu obiecte. Am facut o lista cu 63 de obiecte pe care le dorim in casa. Costul total estimat al obiectelor pe care dorim sa le gasim este de aprox 30,000 RON. Preferam sa nu cumparam aceste obiecte, deci daca ai prin casa oricare dintre obiectele incluse in lista, si doresti sa le donezi, o sa ne ajute ca sa putem amenaja Casa Activistului”.

Pentru ce au nevoie vajnicii luptători anticorupție de trei sute de milioane de lei vechi?

Între altele, pentru spații de relaxare:

”Estimare cost per categorie : 

Amenajare Casa = 11,360 RON

Bucatarie = 1,980 RON

Relaxare = 4,200 RON

Securitate = 1,000 RON

Training = 11,290 RON” se mai arată pe pagina de donații.

Florin Bădiță, liderul mișcării, explică chiar mai amănunțit:

”Ce nevoi avem pana acum : 

Minim 20 de scaune pliante, proiector, 2 suporturi flipchart, foi flipchart, 4 rafturi pentru carti, bean bags, 1 laptop, 2 dozatoare apa, pahare etc”.

Pînă în prezent, mai aflăm că există deja 221 de donatori pentru dotările Casei Activistului.

Următorul pas după cursurile de pregătire și dotarea cu sediu va fi, desigur, introducerea în nomenclatorul meseriilor de la noi a profesiei de activist, eventual cu contract colectiv de muncă, salariu, pensie și un sindicat gata să protesteze dacă vreodată drepturile protestatarilor de profesie ar fi încălcate.

Autor: Bogdan Tiberiu Iacob

Sursa: InPolitics

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: