Migranții redesenează geografia europeană. UE, la răscruce de drumuri: Va fi sfârșitul sau renașterea proiectului european?

11 iul.

Lupul Dacic

Migranții redesenează geografia europeană. UE, la răscruce de drumuri: Va fi sfârșitul sau renașterea proiectului european?

Fotoliul cancelarului Merkel, până acum mama imigranților și cel mai important jucător pe scena politică a Europei, se clatină sub greutatea unei provocări interne fără precedent pentru istorica alianță din Germania dintre CDU și CSU.
Frontierele dintre Germania și Austria riscă să se închidă. Tratatul Schengen este în criză. Italia dă interzis ONG-urilor în porturile sale. Cancelarul austriac  Kurz, aflat în coaliția de guvernare cu Fpö, ultra-naționalist, și a cărui țară va prelua președinția Uniunii Europene, transmite semnale diferite: se propune el însuși ca ƒ„mediator” pentru a „reduce tensiunile” în Uniune, dar nu încetează să avertizeze că, dacă Berlinul va trebui să-și închidă granițele și să înceapă să respingă imigranții la frontieră,  Viena va face același lucru.
Între timp, liderii europeni care luptă pentru suveranitate pregătesc marele asalt la alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor. Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, cunoscut deja pentru poziția sa anti imigrație și…

Vezi articolul original 328 de cuvinte mai mult

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.