LAZARICA TRACTORISTU’ POATE FI ACUZAT DE CONFLICT DE INTERESE!

13 iul.

Augustin Lazăr a desconsiderat decizia CSM.

La fel ca în cazul Ponta-Şova

Faptele sînt clare: Laura Codruţa Kovesi a fost dată afară din funcţia de şefă DNA pentru management prost, pentru repetate încălcări ale Constituţiei şi pentru alte grave acuzaţii constatate atît de ministrul Justiţiei, cît şi de CCR. Cu toate acestea, Augustin Lazăr, prieten cu familia Codruţei, ignorînd complet motivele pentru care Kovesi a fost revocată, a desconsiderat decizia CSM care o mutase pe aceasta la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Sibiu şi a detaşat-o la Parchetul general!

Avînd în vedere faptul că însuşi Augustin Lazăr a fost adus de la Alba Iulia şi instalat în funcţia de Procuror general în urma unui dosar fabricat de DNA-ul condus de Kovesi lui Tiberiu Niţu, predecesorul lui Lazăr, în dosarul „Girofarul, putem constata că există elemente care ar putea duce la acuzaţia de „conflict de interese faţă de Procurorul general Augustin Lazăr, prevăzută la art. 301 din Codul penal!

Există, în acest sens, un precedent foarte cunoscut. Este vorba despre dosarul penal intentat chiar de către DNA fostului premier Victor Ponta, căruia i s-a deschis un dosar penal tocmai pentru infracţiunea de „conflict de interese pentru că l-a numit pe Dan Şova în funcţia de ministru în cabinetul pe care îl conducea, invocîndu-se că, în trecut, între aceştia existau relaţii de serviciu!

În acel dosar, DNA a invocat şi art. 35 din Codul penal, astfel încît fapta să fie mai gravă, deşi, ulterior, chiar DNA a decis clasarea acestui dosar, Rezoluţia de clasare fiind semnată de vestitul procuror Jean Uncheşelu.

După cum ne amintim, Ponta era acuzat că l-a desemnat pe Dan Şova ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine şi ministru al Transporturilor, în condiţiile în care fostul premier ar fi beneficiat în trecut de foloase din partea acestuia şi de dreptul de folosinţă gratuită a unui autoturism.

Datele rezultate din evenimentele ultimelor zile devoalează elemente mult mai clare în cazul Procurorului general al României, care a fost, în mai multe rînduri, şi şef şi subaltern atît al Laurei Codruţa Kovesi, cît şi al tatălui acestuia, fostul procuror comunist Ioan Lascu.

Citiți materialul complet în ziarul Cotidianul ediția digitală din 13 iulie.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: