AVOCATA INGRID MOCANU O FACE PRAF PE ALEXANDRA LANCRAJAN”PROCUROAREA”DNA A LUI DRAGNEA!

15 iul.

Ingrid Mocanu, fost director în Ministerul Justiției, intervine în schimbul de replici dintre Tudorel Toader și procurorul DNA, Alexandra Lăncrănjan.

Mai exact, Mocanu susține că „încercarea de a-l contrazice pe Tudorel Toader a jalnică”, asta după ce Alexandra Lăncrănjan a spus că în Germania, sunt foarte multe articole în Codul Penal care reglementează acţiuni specifice ale funcţionarilor publici fără a le denumi abuz în serviciu.

”Cat de ticalos sau slab pregatit sa fii sa poti minti sau dezinforma in asa hal? Incercarea de a-l contrazice pe Tudorel Toader e jalnica. Descrierea infractiunii citate de ea este pentru orice student evidenta: e vorba despre fapta oricarei persoane nu a functionarului si este reglementata in Codul penal roman ca abuz de incredere, respectiv delapidare ori uzurpare de calitati oficiale.
In codul penal german infractiunile sunt clar si precis explicate… Abuzuri de functie sunt, dar clare: luare de mita, purtare abuziva ori represiune. Mai citeste!
Minciuna are picioare scurte… La fel si prostia.
Si unde este prin ce citezi tu coruptia? Pai nu e… Ca nici la mizeria de abuz romanesc nu e…”, a scris Ingrid Mocanu pe pagina ei de facebook.

Toader a contrazis Ambasada Germaniei

Abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul penal din Germania, susţine ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în contextul în care, recent, a fost publicată o postare pe pagina misiunii diplomatice germane la Bucureşti pe această chestiune.

„Abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul penal din Germania! Calitatea de funcţionar public sau european apare însă, ca element de agravare, în cazul mai multor infracţiuni, precum: înşelăciune, fraudă în domeniul subvenţiilor, abuz de încredere, fals intelectual, falsificarea înregistrărilor tehnice, falsificarea de date cu forţă probantă, constrângere, vătămarea corporală în exercitarea unei funcţii publice, obţinerea de declaraţii prin forţă, urmărirea penală a persoanei nevinovate, punerea în executare a unei sancţiuni împotriva unei persoane nevinovate, abuzul de încredere în afacerile externe, încălcarea secretului oficial, încălcarea secretului fiscal, determinarea subordonaţilor la săvârşirea unei fapte penale, abuzul sexual săvârşit prin abuz de funcţie etc. Şi în Codul penal din România sunt incriminate fapte concrete prin care funcţionarul public abuzează de poziţia pe care o are, precum: cercetarea abuzivă, purtarea abuzivă, falsul intelectual etc”, a scris ministrul Justiţiei, sâmbătă, pe Facebook.

Procurorul Lăncrănjan, lecții pentru Toader

Procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan susţine, sâmbătă, că în Germania, sunt foarte multe articole în Codul Penal care reglementează acţiuni specifice ale funcţionarilor publici fără a le denumi abuz în serviciu.Afirmația acesteia vine după ce ministrul Toader a contrazis Ambasada Germaniei.

Aceasta spune că ministrul Justiţiei ar fi trebuit să citească Codul Penal german ”până la capăt” şi să argumenteze ” fără a denatura realitatea juridică”. Declaraţia procurorului DNA vine în contextul în care ministrul Justiţiei a afirmat că ”abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul Penal din Germania”.

 

Sursă foto: Sputnik.ro

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: