CONTRE TOADER ,MINISTRUL JUSTITIEI – TARCEA ,PRESEDINTA ICCJ:”SA INTELEGEM CA ESTE NORMAL CA UN JUDECATOR DE RANG INALT SA FACA POLITICA?”

21 iul.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, reacționează după ce președinta instanței supreme, Cristina Tarcea, l-a criticat în cazul revocării Laurei Codruța Kovesi. Tudorel Toader transmite, sub forma a două întrebări retorice, că înțelege, din declarațiile lui Tarcea, că e normal ca un judecător de rang înalt să facă politică, că un judecător poate critica un ministru, dar un ministru nu poate să critice un judecător.

„Să înțelegem că este normal ca un judecător de rang înalt să facă politică? Să înțelegem că nu este normal ca un ministru să critice un judecător dar este normal ca un judecător să critice un ministru?”, a scris, pe Facebook, Toader.

Afirmațiile ministrului Justiției vin după ce șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a declarat, într-un interviu pentru Realitatea TV, că demersul de revocare a Laurei Codruța Kovesi i s-a părut unul „politizat” și că nu i se pare normal ca un ministru al Justiției să sesize Curtea Constituțională pentru revocarea unui procuror-șef.

„Nu am să vorbesc în numele colegilor mei judecători, pentru că nu am discutat cu dânşii aspectele astea. Am să vorbesc în numele meu şi am să vă spun că am privit, nu neapărat cu îngrijorare, dar intrigată tot ceea ce s-a întâmplat, pentru că mi s-a părut atât de inadmisibil de politizat totul, încât nu am ştiut exact ce se întâmplă şi nu am ştiut în ce măsură o structură care face parte (din autoritatea judecătorească – n.r.), potrivit Constituţiei, trebuie să facă obiectul unor dispute politice. Asta nu mi se pare normal şi nu trebuie să se întâmple. Este adevărat că statutul procurorului este destul de incert, lăsăm la o parte că nimeni nu are drept obiectiv lămurirea anumitor aspecte destul de neclare şi confuze din Constituţia României. Atâta timp cât o structură face parte din autoritatea judecătorească, haideţi să nu facem campanii electorale, să nu facem acţiuni politice, implicând acea structură a autorităţii judecătoreşti”, a spus Tarcea în interviu.
„Nu mi se pare normal ca iniţiativa revocării să pornească din mediul politic. Nu mi se pare normal ca un ministru al Justiţiei să sesizeze Curtea Constituţională pe un aspect, până la urmă, comun al revocării unui procuror şef. Nu mi se pare normal ca acelaşi aspect să ridice probleme de suspendare a preşedintelui ţării. Este inadmisibil de politizat acest aspect şi nu mi-aş mai dori să se întâmple”, a mai declarat judecătoarea.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: