EDITORIAL DE EXCEPTIE A JURNALISTULUI CORNEL NISTORESCU:CUCU JOHANNIS ,STRANGE OSTI!

21 iul.

Klaus Iohannis și-a imaginat că puterea este un dirijabil frumos colorat care plutește peste țară între Sibiu și Bukarest. Că este destul să-și imagineze și toate se vor întîmpla de la sine. Pînă se întoarce el de la Sibiu lucrurile sunt rezolvate. Și, dacă nu, le rezolvă cei din unitatea SPP de la Cotroceni sau băieții de la SRI! De cînd s-a hotărît să candideze (înțelegînd probabil că nu-i de nasul său pe la Bruxelles, că acolo este un program încărcat ca Dracu, plus vagoane de recomandări pe care trebuie să le cunoști) și-a dat seama că n-are cu cine combate. În afara prietenilor de șpriț și de biserică de la Sibiu nu mai este nimeni cu care să facă și el un plan. Și, cînd a înțeles că nu are decît două variante, pensionar la Sibiu sau președinte al României pentru al doilea mandat, atunci s-o fi întrebat ce face, cu cine se sfătuiește și pe cine se bazează? Abia atunci, Klaus Iohannis s-a trezit în balon, departe de pămînt.

În afara oamenilor de la SRI și SPP nu mai vedea pe nimeni. Cei care au dus greul campaniei prezidențiale din 2015 erau departe, la vatră sau în pîrnaie. Oricum el i-a ținut pe toți departe sau i-a dat pe mîna DNA să-i dea exemplu în anti-corupție.
Așa se explică întîlnirea foștilor crai (ca să nu zic bandiți) din epoca de aur a PDL-ului. Și abia acum a venit vremea să ne dăm seama de ce DNA-ul a trecut ca orbul pe lîngă trupa de sforari, aranjori și profitori condusă de Traian Băsescu. Sau de ce li s-au închis unora dosarele ca niște geamuri trîntite de vînt! Vasile Blaga, cel care a dus vama României pînă la rangul de mare performanță națională, a fost invitat să se întoarcă și să încropească o armată de sprijin.

Poate găsește el o soluție cu banii pentru chirie și cu cele 6 case și poate îl ajută le la organizarea evenimentelor cu președinția Uniunii Europene. Dar la Sibiu, nu la București, ca să nu mai facă naveta și unde poate face și pe ghidul orașului.

Sunt gata să-mi imaginez că atunci cînd s-a pus problema dosarului penal al lui Vasile Blaga și a banilor strînși și cheltuiți în campanie la PDL, cineva a zis ”pe ăsta mai lasă-l”.

De bună seamă a priceput că spiritul său organizatoric (iar nu capacitatea de a vorbi în public) este importantă în orice campanie. Așa s-au adunat foștii PDL-iși (o adevărată nenorocire pe capul PNL-ului) spre a se înțelege cum și ce să facă dacă merg cu Iohannis. Și după ce s-au sfătuit (și, probabil, tîrguit) au bătut palma, iar Vasile Blaga a fost cel cu misia de ”du-te și spune-i”. Și așa a ajuns Blaga la Cotroceni.

Cam așa arată lucrurile pe la suprafață. Nimeni nu ne împiedică însă să ne gîndim că în aceste întîlniri nu s-a discutat și despre înființarea Partidului Noua Libelulă, în care să se regrupeze toată oastea de pe partea lui Traian Băsescu (minus Elena Udrea și Marinarul). Iar de pe partea PSD-ului, gruparea SRI-PSD din Cluj să lucreze și ea la smulgerea unei hălci din partidul rămas pe mîna lui Liviu Dragnea. Și gruparea informativ-politică de la Cluj să facă joncțiunea cu Partidul Noua Libelulă și, toți la un loc, cu nepotul Cioloș și cu vărul Helvig să-l sprijne pe Klaus Iohannis, socotit și acum, ca și în 2015, tot o soluție de avarie.
Doar o soluție de avarie, cu care să o scăldăm și la americani, și la nemți, și la pensionari și la #Rezist.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: