MIHAELA IORGA- MORARU A RECUNOSCUT CA A COLABORAT CU SRI!

21 iul.

Dezvăluirile publicate în ziarul Cotidianul, în dosarul „Procurorul Vlădoianu-Lia Olguţa Vasilescu”, au fost preluate, aproape în totalitate, de România Tv. Două emisiuni au fost realizate la această televiziune  pornind de la interviul pe care procurorul Marius Vlădoianu l-a acordat în exclusivitate pentru „Cotidianul” (https://www.cotidianul.ro/dosarul-meu-si-al-olgutei-parte-din-planul-de-influentare-a-alegerilor/).

Evident, punctele de interes maxim au fost:

  1. Supravegherea tehnică a Olguţei Vasilescu de către SRI, deşi nu avea absolut nici o legătură cu speţa anchetată de procurorul DNA Mihaela Iorga Moraru.
  2. Faptul că Mihaela Iorga Moraru i-a cerut procurorului Marius Vlădoianu să facă un denunţ împotriva Olguţei Vasilescu în schimbul retragerii acuzaţiilor la adresa lui.
  3. Faptul că, în timpul audierii procurorului Marius Vlădoianu, procurorul Mihaela Iorga Moraru avea pistolul pe masă.

CASETELE CU ÎNREGISTRĂRILE PRIVATE CU OLGUŢA VASILESCU I-AU FOST ÎNMÎNATE DE INSTANŢĂ PROCURORULUI VLĂDOIANU

În prima dintre emisiuni, a intervenit telefonic chiar Olguţa Vasilescu, actualul ministru al Muncii, care, în perioada cînd era ascultată din ordinul Mihaelei Iorga Moraru, era primarul Craiovei. Olguţa Vasilescu a fost de-a dreptul şocată de dezvăluirile fostului procuror Vlădoianu, potrivit cărora acesta se află în posesia înregistrărilor făcute non-stop de către SRI în spaţiul privat al primăriţei!

De asemenea, a confirmat că a aflat chiar din „Cotidianul” că a fost supravegheată tehnic şi că nici în ziua de azi, la patru ani de la solicitarea făcută de Mihaela Iorga Moraru, nu a fost informată de această măsură decisă la propunerea DNA!

Ca atare, Olguţa Vasilescu a anunţat că nu va lăsa ca astfel de abuzuri să rămînă nepedepsite şi că va face plîngere penală împotriva celor vinovaţi, adică atît împotriva procurului de caz, cît şi a judecătorului care a autorizat astfel de înregistrări complet ilegale!

În această primă emisiune, deputatul Liviu Pleşoianu şi fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, au comentat acest caz incredibil, în care un procuror criminalist cu 20 de ani vechime a fost supus unor abuzuri pe bandă rulantă, fiind, în final, achitat de toate acuzaţiile formulate de DNA, în afara unei presupuse sume de 1.000 euro pe care ar fi luat-o de la o persoană care nu a fost audiată niciodată în acest dosar!

MARIUS VLĂDOIANU SPUNE CĂ MIHAELA IORGA MORARU AVEA PISTOLUL PE MASĂ ÎN TIMPUL AUDIERII

Cea de-a doua emisiune realizată a fost mult mai tensionată, invitaţi fiind generalul Pavel Abraham, jurnaliştii Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac şi un alt domn al cărui nume, din păcate, nu l-am reţinut. Prin Skype, a fost prezent şi subsemnatul. Prin telefon a intervenit însuşi procurorul Mihaela Iorga Moraru care a vrut să infirme dezvăluirea pe care ne-a făcut-o procurorul Marius Vlădoianu, potrivit căreia, în timpul audierii lui la DNA, procurorul de caz avea pistolul pe masă!

După cum ne amintim, omul de afaceri Răzvan Alexe, care a fost anchetat de celebrul „Portocală”, a făcut în luna mai o dezvăluire similară, afirmînd că şi Mihai Negulescu, de la DNA Ploieşti avea pistolul pe masă în timpul audierii sale (https://www.youtube.com/watch?v=2O53s3JU_Ew)! Cu alte cuvinte, şi Mihaela Iorga Moraru, la fel ca „Portocală”, l-a luat pe „Nu” în braţe, profitînd de faptul că Vlădoianu, aflat în stare de arest preventiv, nu putea să înregistreze momentul, aşa cum avea să facă Vlad Cosma.

Întrebată de ce a cerut supravegherea Olguţei Vasilescu, care nu avea nici o legătură cu dosarul cercetat, procurorul Mihaela Iorga Moraru a făcut o dezvăluire care merită atenţia: „nu pot să dezvălui amănunte dintr-un dosar aflat în curs de cercetare!” Cu alte cuvinte, mandatul de supraveghere obţinut în anul 2014 pentru Olguţa Vasilescu ar fi activ şi acum? Înseamnă că avea dreptate procurorul Marius Vlădoianu care spune în interviul pe care ni l-a acordat că, din probele existente, a tras concluzia că din dosarul său a fost disjuns un altul care o viza pe Olguţa Vasilescu, cercetările continuînd la adresa fostei primăriţe!

Generalul Pavel Abraham a analizat fiecare detaliu din fragmentul difuzat, demonstrînd juridic că felul în care s-a făcut ancheta în dosarul lui Marius Vlădoianu conţine abuzurile devenite clasice, după dezvăluirile despre Portocală şi Onea de la unitatea de elită a DNA Ploieşti.

Momentul culminant al emisiunii l-a generat jurnalistul Sorin Roşca Stănescu. Acesta a întrebat-o pe Mihaela Iorga Moraru: „Doamna procuror, cît timp aţi lucrat la DNA, aţi colaborat cu SRI pe baza Protocolului?” Răspunsul Mihaelei Iorga Moraru, venit după o lungă ezitare, a şocat: „Dacă vă referiţi la interceptări, DA, am colaborat instituţional cu SRI”!

BOGDAN CHIRIEAC UITĂ CĂ MORARU A INSTRUMENTAT „TROFEUL CALITĂŢII” ŞI A FĂCUT PRAF DOSARUL MICROSOFT

Surpriza emisiunii a furnizat-o jurnalistul Bogdan Chirieac, care nu s-a dezminţit şi a sărit în apărarea Mihaelei Iorga Moraru, despre care a spus ba că este un model pentru procurori, ba că ea ar fi cea care a generat revocarea Laurei Codruţa Kovesi!

Evident, afirmaţiile sale sînt cel puţin exagerate, căci însuşi Bogdan Chirieac a declarat de nenumărate ori că acea condamnare a lui Adrian Năstase pentru „Trofeul calităţii” a fost instrumentată şi judecată ca dosar politic. Or, cea care s-a ocupat de acest dosar, cînd era mîna dreaptă a Codruţei Kovesi, a fost chiar… Mihaela Iorga Moraru!

În privinţa celui de-al doilea argument în susţinerea Mihaelei Iorga Moraru, lucrurile sînt şi mai clare. Este de ajuns ca Bogdan Chirieac să recitească cele 20 de argumente pe care le-a invocat în Raportul său Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, atunci cînd a cerut revocarea Codruţei Kovesi, pentru a afla că absolut nici unul nu se referă la procuroarea Mihaela Iorga Moraru! Din contră, la punctul 19, se poate citi: „19. Tergiversarea soluţionării cauzelor, cu consecinţa prescrierii răspunderii penale – exemplu Microsoft”. Dar cine credeţi că s-a ocupat de acest dosar? Aţi ghicit! Chiar Mihaela Iorga Moraru!

Că aceasta a făcut praf acest dosar în perioada cît l-a avut în lucru la DNA ne-o spunea chiar Codruţa Kovesi în luna februarie a.c., cînd explica tocmai acuzaţiile făcute de Tudorel Toader: „Este important de spus că în vara anului 2016, întrucât am avut discuții cu procurorul de caz și am constatat că nu lucra ritmic în acest dosar, procurorul de caz, în speță doamna Iorga, a făcut un referat prin care a cerut redistribuirea acestui dosar unui alt procuror, pentru că, a motiva domnia sa, că avea multe alte dosare în lucru, aspect care într-adevăr s-a confirmat acel moment. Deci, toate cele trei rechizitorii au fost făcute de procurorul care a preluat acest dosar de la doamna Iorga”!

S-o consideri pe Mihaela Iorga Moraru ca fiind Albă ca Zăpada din DNA doar pentru că s-a luat de Kovesi după ce aceasta o dăduse afară este ca şi cum cineva l-ar privi cu duioşie pe Goebbels dacă acesta ar fi aruncat toată vina pe Hitler pentru crimele fasciste! Din fericire pentru omenire, această scenă nu a avut loc pentru că atît Hitler, cît şi Goebbels s-au sinucis. Fiind ceva mai oneşti decît Kovesi şi Moraru, ei au recunoscut în acest fel că amîndoi sînt la fel de vinovaţi pentru vieţile distruse de deciziile lor aberante.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: