DIN CULISELE CURSEI PENTRU CONDUCEREA DNA!

24 iul.

Ministrul Justiției Tudorel Toader s-a întâlnit cu procurorul Cristian Lazăr, unul dintre cei patru candidați pentru șefia DNA, anterior depunerii candidaturilor. Informația a fost confirmată de procuror, potrivit jurnalistei Ondine Gherghuț, cea care a făcut dezvăluirea.

„Tudorel Toader s-a întâlnit cu unul dintre cei patru candidați, semn că viitorul șef DNA a fost stabilit deja, iar secvența cu interviurile e teatru de prost gust.
E vorba de procurorul Cristian Lazăr, pe care Toader l-a chemat la discuții nu cu mult timp în urmă. Lazăr si-a depus azi (luni – nr.) candidatura. Lazăr este singurul candidat care nu lucrează în DNA.  Discuțiile cu Toader mi-au fost confirmate telefonic de însuși C. Lazăr”, a scris jurnalista luni pe pagina sa de Facebook.

Procurorul Cristian Lazăr, unul dintre cei patru candidați pentru șefia DNA,  este adjunct al șefului Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General.

Lazăr este procurorul care în 2014 a clasat plângerea privind un conflict de interese care îl viza pe președintele Klaus Iohannis, pe vremea când acesta era primar al Sibiului.

Lazăr este și procurorul care a decis, în 2013, neînceperea urmăririi penale împotriva fostului premier Victor Ponta pentru acuzația de plagiat.

Alte reacții prin presă

Procurorul Cristian Lazăr este văzut de Antena 3 și de publicația „Lumea Justiției” drept cea mai bună variantă pentru șefia DNA.

„Pentru cei care nu stiu, procurorul Cristian Lazăr este unul dintre puținii magistrati care au confirmat imixtiunea Serviciului Român de Informatii, fără a avea mandat legal, în anumite dosare penale, dar și unul dintre puținii magistrați care au evitat să stea la mese și să se afișeze cu politicieni sau magistrati politizați. Acest lucru îl face, cel puțin până în acest moment, să fie cea mai bună variantă pentru DNA, dintre cei care s-au înscris pentru postul de procuror șef al Directiei”, scrie luju.ro.

Ministerul Justiției a anunțat, luni seară, oficial, procurorii care și-au depus candidatura pentru concursul privind ocuparea postului de șef al DNA: procurorii DNA Marius Iacob, Florentina Mirică, Elena Grecu și procurorul de la Parchetul General Cristian Lazăr.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: