PATRU PE UN LOC LA SEFIA DNA!

24 iul.

Candidatură ca pe vremuri la facultate, la şefia DNA. Patru procurori şi-au depus dosarele în speranţa că vor fi următorul Laura Codruţa Kovesi. Toate cele patru candidaturi au fost anunţate astăzi, în ultima zi în care puteau fi depuse dosarele, chiar dacă selecţia a început pe data de 9 iulie.

Cei patru sunt Marius Iacob, Florentina Mirică, Elena Grecu şi Cristian Lazăr. Primii trei sunt din DNA, apropiaţi ai fostei şefe anticorupţie iar Cristian Lazăr este de la Parchetul General.

Conform procedurilor legale, candidaţii au fost nevoiţi să facă dovada unei vechimi corespunzătoare, să prezinte un proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pe care vor să o ocupe, să depună un CV, un raport de evaluare a activității profesionale și cel puțin 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea în ultimii 5 ani.

Interviurile vor avea loc între 25 și 27 iulie, în fața unei comisii conduse de Tudorel Toader. Ministrul Justiției va decide numele procurorului care va fi trimis pentru numire președintelui Klaus Iohannis.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: