MARIUS IACOB ,DEZVALUIRE SOC!,PESTE 300 DE MAGISTRATI AU DOSARE PENALE LA DNA!

28 iul.

Imagine similară

În prezent, la Direcţia Naţională Anticorupţie sunt înregistrate aproximativ 300 de dosare în care sunt anchetaţi magistraţi, precizează Marius Iacob, procurorul şef adjunct al DNA, în proiectul de management pentru susţinerea candidaturii la şefia DNA.

Cifra este uluitoare, căci în condițiile în care în România activează circa 7.000 de magistrați, rezultă că aproape 5% dintre aceștia sunt vizați în dosare de corupție.
În plus, Iacob vorbeste de 300 de cauze cu magistrați, ceea ce înseamnă că pot fi mai mult de 300 de judecători și procurori cu dosar la DNA, în condițiile în care un dosar poate privi mai multe persoane, potrivit Antena3.

Adjunctul DNA face această dezvaluire explicând faptul că odată cu înființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați trebuie predate toate dosarele cu judecatori și procurori aflate în lucru la parchetul anticorupție.

Ce a decis astăzi Tudorel Toader

Reamintim că procedura de numire a unui procuror șef al DNA va fi reluată. Niciunul dintre cei patru candidați la această funcție nu a fost acceptat de ministrul Justiției.

„În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale.

În urma desfășurării procedurii de selecție, vă aducem la cunoștință faptul că nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție dintre candidații participanți, procedura urmând a fi reluată.“, se precizează pe site/ul Ministerului de Justiție. 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: