BEIZADEAUA FOSTULUI DIRECTOR BANCOREX SEBASTIAN BURDUJA PE URMELE PREMIERULUI VIORICA DANCILA!

29 iul.

De rîsul curcilor! În emisiunea lui Prelipceanu de la UM Digi24, Sebastian Burduja, beizadeaua fostului director al Bancorex, a fost invitat să comenteze gafa impardonabilă a Vioricăi Dăncilă, cînd a confundat Priștina cu Podgorița.

În doar un minut şi 20 de secunde, absolventul universităţilor Stanford şi Harvard a reuşit să se facă pur şi simplu de rîsul lumii.

Tocmai cînd o punea la zid pe Viorica Dăncilă pentru gafa comisă în timpul vizitei în Muntenegru, Sebastian Burduja a vrut să se dea mare, povestind cum, aflat şi el într-o vizită în Muntenegru, premierul i-ar fi mulţumit pentru sprijinul acordat de România în vederea aderării Muntenegrului la NATO!

După minute bune, Burdujan şi-a dat seama că bătuse cîmpii, căci a confundat Muntegru cu Macedonia, deci nu reţinuse nici măcar numele ţării pe care o vizitase! De fapt, beizadeaua care face eforturi teribile pentru a intra în politică habar nu avea că Muntenegru este deja membră NATO încă de anul trecut!

Emisiunea de la UM Digi24, care trebuie inclusă într-o antologie umoristică, poate fi văzută la adresa https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/reactie-psd-gafa-dancila-pristina-podgorita-969841, episodul lui Burdujan aflîndu-se între minutele 4:20-5:40. Pentru deliciul cititorilor noştri, iată transcrierea acestui fragment:

„- Cosmin Prelipceanu: Problema e că nu e o mică scăpare, e ceva foarte grav!

Sebastian Burdujan: Este, domnule Prelipceanu şi eu nici nu mai pot să rîd, pentru că umorul din punct de vedere umanizează (sic!) ceea ce se întîmplă în România şi să fii condus, să ai un guvern condus de un asemenea personaj este pur şi simplu tragic! Deci, chiar nu pot să rîd, chiar nu gust glumele legate de această doamnă. Eu cred că e şi o oportunitate foarte mare ratată, şi vă spun o poveste personală: am avut şansa să fiu invitat la summit-ul NATO ca bursier al Consiliului Atlantic, recent, unde, imediat după ce s-a extins invitaţia către Muntenegru să se alăture, să devină al 30-lea stat membru al alianţei, premierul muntenegrean a venit şi ne-a vorbit şi chiar am avut un schimb de replici cu dînsul şi îmi mulţumea pentru sprijinul pe care l-a regăsit în România pentru extinderea NATO către Muntenegru. Sigur, nu sub doamna Dăncilă, despre care dînsul nici nu auzise vreodată. Deci, să ai oportunitatea să vizitezi această ţară, după ce tocmai a fost primită cumva în clubul NATO, cu problemele pe care le are, cu denumirea la care, să recunoaştem, a fost un exemplu de civism pentru mine Muntenegru, să renunţi la o parte din identitatea ta, numele ţării… Nu, mă iertaţi, mă refer…

Cosmin Prelipceanu: Confundaţi cu Macedonia!

Sebastian Burduja: Confund cu Macedonia! Aşa este. Vedeţi, fac şi eu gafe!

Păi, ce facem, mă, nene, mă? Rîde ciob de oală spartă? Viorica Dăncilă măcar a confundat numele celor două oraşe, însă Sebastian Burduja a confundat numele ţărilor! Ba, după cum se vede, a crezut că premierul cu care a discutat la summit-ul NATO era Duško Marković, şeful guvernului din Muntenegru, deşi acesta era premierul Macedoniei, Zoran Zaev! Şi, bomboana pe colivă!, Burduja, beizadeaua, credea că Muntenegru a renunţat la numele ţării, deşi este vorba, evident, despre Macedonia, care are un vechi conflict cu Grecia pentru această denumire!

În mod normal, după acestă gafă de proporţii, Sebastian Burduja ar fi trebuit să plece din studiou cu capul plecat şi să nu mai apară niciodată în spaţiul public. Nu pentru că a făcut o gafă de acest fel, ci pentru că momentul s-a petrecut exact atunci cînd încerca s-o umilească pe Dăncilă chiar pentru o gafă asemănătoare, minunîndu-se că aceasta se află încă în funcţie.

Am înţeles că Burduja nu poate să rîdă de gafele Vioricăi Dăncilă. OK, dar de gafa lui monumentală poate să rîdă sau şi asta face parte tot din registrul tragic al umorului?

Mulţi dintre cititori se vor întreba, desigur: cine este acest Sebastian Burduja? O beizadea! Tăticul lui este Marinel Burduja, fostul director al Bancorex, banca pentru care românii plătesc şi acum o datorie uriaşă, acumulată din creditele unor „preferaţi” care nu le-au mai restituit niciodată!

Evident, după ce ne-a lăsat pe toţi în fundul gol, tăticul a avut grijă să-şi trimită odrasla la studii în America, la cele mai mari universităţi, aşa cum au făcut şi alţi îmbogăţiţi, precum Adriean Videanu sau Marian Vanghelie, în speranţa că se va întoarce cîndva în ţară, ne va scoate ochii cu diplomele obţinute şi ne va conduce şi el spre dezastru, la fel ca şi tăticuţul lui, urmînd, desigur, ca, la rîndul lui, să-şi trimită şi el copiii să studieze pe afară. Şi, tot aşa, să ne învîrtim mereu în cercul lor strîmt!

Sebi Burduja şi-a făcut chiar un partid, PACT, care s-a alăturat celor din #Rezist şi organizatorilor mitingului Diasporei din 10 august, aşa cum putem vedea în mesajul acesta ridicol, postat pe pagina partidului:

Cu alte cuvinte, beizadeaua aceasta care confundă Muntenegru cu Macedonia, deşi a absolvit cursurile unor universităţi de prestigiu cu banii tăticuţului său, care a falimentat una dintre marile bănci ale României, în loc să-şi urmeze cariera la vreo multinaţională, are ambiţia să intre în politică şi, eventual, să conducă ţara!

Fără să vreau, îmi vine în minte o vorbă a bunicii mele, care ne dojenea cînd vedea că ne luăm nasul la purtare: „mă, puţă, de ce nu-ţi bagi tu minţile în cap?” Oare nu se găseşte ci

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: