MINISTRUL JUSTITIEI,TUDOREL TOADER”NECREDINCIOSUL”,IN LEGATURA CU AVIZUL NEGATIV DAT DE CSM DUPA AUDIEREA ADINEI FLOREA:NUMAI DUPA CE VOI STUDIA MOTIVELE ,VOI TRIMITE PROPUNEREA…!”

9 oct.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că aşteaptă să vadă care sunt considerentele pentru care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz negativ după audierea Adinei Florea, propusă pentru funcţia de procuror şef al DNA, iar după ce va citi motivele acestui aviz va anunţa dacă merge cu propunerea la preşedintele Klaus Iohannis.

Tudorel Toader a declarat marţi, la sosirea la CSM, că după ce vede care au fost motivele pentru care CSM a dat aviz negativ după audierea procurorului Adina Florea va anunţa dacă transmite preşedintelui propunerea ca aceasta să fie numită procuror şef al DNA.

„Aştept să văd considerentele avizului, pentru că avizul este consultativ iar considerentele vin să aducă argumente decidentului. Vedem considerentele şi vedem ce vom face mai departe” a afirmat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a spus că, după ce va vedea care au fost considerentele pentru care avizul a fost unul negativ în privinţa Adinei Florea va comunica dacă propune preşedintelui numirea acesteia. Anterior, Toader anunţase că va susţine numirea Adinei Florea indiferent de avizul dat de CSM, care este consultativ.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

„În şedinţa din data de 8 octombrie 2018, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a avizat negativ propunerea ministrului justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Hotărârea Secţiei pentru procurori va fi motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei”, a transmis CSM.

Avizul CSM este consultativ.  Adina Florea a fost audiată luni mai bine de trei ore în Secţia pentru procurori a CSM. Ministrul Justiţiei tudorel Toader a anunţat în repetate rânduri că va înainta preşedintelui propunerea de numire a Adinei Florea la DNA, indiferent de avizul CSM.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: