SCANDALUL „CLASARE PENTRU JOHANNIS „INCEPE SA IA AMPLOARE.MINISTRUL JUSTITIEI,TUDOREL TOADER,A PRECIZAT CA VA PUBLICA IN URMATOARELE ZILE REZOLUTIA DOSARULUI DE CLASARE CARE IL VIZA PE KLAUS JOHANNIS!

28 oct.

Scandalul ”clasare pentru Iohannis” începe să ia amploare. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, că va publica în următoarele zile rezoluţia de clasare a dosarului care îl viza pe Klaus Iohannis, pe care a găsit-o în dosarul de candidatură a procurorului general, Augustin Lazăr. Sorina Matei a explicat situația pe pagina personală de socializare. În opinia jurnalistei, la ora actuală vorbim despre o situaţie foarte gravă: preşedinte al României, indiferent cum îl cheamă, procuror general, indiferent cum îl cheamă, numire în funcţie, “criterii” avute în vedere şi închiderea unui dosar penal.

”În scandalul “clasare pentru Iohannis” pare că avem până acum o situaţie de lose-lose pentru ambele tabere. Deşi din primul moment a lăsat să se înţeleagă că “rezoluţia de clasare care privea preşedintele României în funcţie”, actul/documentul în sine este semnat de Augustin Lazăr, se pare ( din ce spune ferm PCA Alba) că Augustin Lazăr n-a semnat nicio clasare în vreun dosar al lui Iohannis.

În plus când a scris “clasare”, T.Tudorel s-a referit după 2014, că doar după 2014 există clasări. Iar tot după 2014, clasările se dispun prin ordonanţă. Nu prin rezoluţie aşa cum a scris T.Toader. Rezoluţia mai poate exista însă şi în sens administrativ.

Pe codul vechi, deci până în 2014, exista şi rezoluţie şi ordonanţă. Acum e doar ordonanţă, toate dispoziţiile procurorului se fac prin ordonanţă. So, cine a scris cele 4 rânduri din raportul lui T.Toader a încurcat borcanele. Bine, nu e exclus nici chiar actul să fie denumit aşa. Că bulibăşeala din parchete a fost mereu la ordinea zilei.

Cert este că dacă “clasarea” pentru Iohannis nu e semnată chiar de către Augustin Lazăr, Tudorel Toader are o problemă, pentru că percepţia a fost alta, Toader a lăsat să se umfle, să crească şi să se rostogolească bulgărele, toată nebunia, crezând că aşa îi prinde pe ceilalţi, lâsându-i să se facă de râs, iar el nu a vrut, în mod intenţionat, să facă niciun fel de clarificări. O greşeală, în asemenea situaţii strategia aceasta este foarte riscantă. Pentru că percepţia şi aşteptarea publică, dacă nu oferi detalii clare şi precise, riscă să crească în aşa hal încât să nu mai aibă legătură cu realitatea, şi apoi riscă să îţi explodeaze ţie totul în faţă.

Dacă vă uitaţi atent, în raportul lui Toader, în cele 4 rânduri scrise, nu scrie în niciun moment că “rezoluţia de clasare” este semnată chiar de Lazăr. Scrie doar că a găsit-o doar în dosarul lui de candidat înregistrat la MJ. În plus, T.Toader trebuie să probeze că actul, nesemnat de Lazăr, dar aflat în dosarul lui de candidat, a ajuns la Iohannis. Pentru că pe Iohannis l-a băgat în discuţie. Şi ne place, nu ne place, vorbim despre preşedintele României, cea mai înaltă funcţie în stat, şi numirea de către acesta în cea mai înaltă funcţie din procuratură, criterii avute în vedere şi un dosar penal închis pe numele lui.

Pe de altă parte, şi Lazăr are o grămadă de alte probleme. Dacă “clasarea” nu este semnată de el, trebuie să spună foarte clar de ce şi-a asumat în dosarul de candidat pentru PG sau în lista de “12 lucrări relevante” o clasare pe K.Iohannis care nu era a lui, care nu era semnată sau confirmată de el, era să zicem a unui alt procuror din PCA Alba.

Şi dacă şi-a asumat “clasarea” în dosarul lui Iohannis să spună, să explice, cine a introdus-o acolo în mapa lui de candidat pentru PG, în ce scop, de ce a introdus-o acolo, în condiţiile în care cel care i-a semnat numirea în funcţie era chiar cel în privinţa căruia şi-a asumat în numele altuia închiderea unui dosar penal.

În povestea asta, detaliile sunt cele mai importante. Ele fac diferenţa. Problema e că detaliile sunt foarte puţine. Punând cap la cap şi încercând să vorbesc cu absolut toată lumea, adunând cam tot ce am putut ca informaţie, pare că până acum nimeni nu iese victorios din povestea asta. Şi este un fel de lose-lose situation. Chiar dacă ambele tabere beligerante, partizane, incluzând aici şi susţinători, se vor hrăni doar cu percepţiile lor, cu ce vor ei să creadă despre ce vor ei să creadă, vor crede doar ce vor ei, aşa cum fac de obicei, indiferent de realităţi, importantă este numai realitatea. Iar dacă vrei adevărul, realitatea de la un anumit moment o poţi reconstrui, ca un puzzle, doar prin dovezi şi probe clare. Indubitabile. Pentru că adevărurile alternative şi faptele alternative nu există.

Aici vorbim despre o situaţie foarte gravă: preşedinte al României, indiferent cum îl cheamă, procuror general, indiferent cum îl cheamă, numire în funcţie, “criterii” avute în vedere şi închiderea unui dosar penal.

În plus, situaţia care a apărut acum punctual cu Lazăr şi numirea din 2016 e doar o părticică, un fragment, o felie dintr-o situaţie ce pare că a fost complexă atunci. Să nu uităm că în 2016 au mai fost 3 candidaţi pentru PG, cu doi dintre ei au fost alte nebunii care nu pot fi rupte de situaţia pe care o vedem acum cu Lazăr, niciunul din cei 4 nu era fit for the job, aşa cum ne imaginăm cu toţii că ar trebui să fie un procuror general şi ar trebui să fie desemnat doar pentru profesionalism, iar rezultatele puturoase al infecţiei din parchete, al unei proceduri şi criterii toxice şi viciate, al unor lupte subterane cu personaje infecte în poziţii cheie, le vedem cu toţii acum”, a explicat jurnalista Sorina Matei.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: