SAPTAMANA NEAGRA A PREPELEACULUI JOHANNIS!

19 nov.

Nu știu dacă președintele Iohannis și-a dat seama cît de nefericită săptămînă a traversat. Aș zice că nu-l interesează. Sunt sigur că el face parte dintre aceia care așteaptă să fie scăldați în sirop de trandafiri și periați cu coadă de iepuraș. Mai ales că se împlineau și 4 ani de la alegerea sa ca președinte.

Întrebat ce a făcut ca să împiedice o situație nefericită, Iohannis a răspuns ca un școlar sub-mediocru. N-ați remarcat că am fost la și în…. Întrebat dacă soția sa Carmen Iohannis se va prezenta la Parchet, unde este citată în ziua de…, președintele și-a arătat clasa, stofa și aroganța. Nu! Și-a împins maxilarul înainte, și-a umflat pieptul și ne-a spus ca într-o replică egală cu două palme:
– Mergem într-o vizită de stat în Mare Britanie! Nu vacanță, nu în vizită de lucru în care trebuie să facă și el ceva pentru economia României, nu la o reuniune importantă. Direct într-o neanunțată și inexistentă vizită de stat în care el și soția erau România! Iar cei care îl întreabau, doar niște ignoranți obraznici, dacă nu chiar (dar n-a zis-o, dar i-a privit așa) niște supuși proști!

Cînd te umfli prea tare în pene, hybriss-ul îți dă o palmă peste fălci de ți se învîrt ochii precum niște lumini de girofar. Klaus Iohannis a visat. Nu avea aranjată nici o vizită de stat. Probabil că echipa de la Cotroceni și cu ambasadorul de la Londra n-au înțeles corect ambiguitatea elegantă a refuzului primit. Și i-au vîndut președintelui Iohannis un tort pentru care se lingea pe buze și saliva, dar dînșii nu-l aveau încă. Iar acesta și-a arătat micimea de bîrnă politică. Ce-a făcut Iohannis la Londra în feștelita sa vizită  de stat cu nevasta? S-a dus ca la o aniversare de la Sibiu, cu punga într-o mînă și cu nevasta de cealaltă. Încerc să mi-l imaginez și pe Regele Spaniei venind la aniversarea prințului Charles tot cu o pungă burdușită cu cadouri. Și pe Regina Danemarcei cu două pungi pline cu ciocolată și băuturi. Și pe Regina Olandei, tot cu sarsanaua plină pentru sărbătorit. Iar la sfîrșit, împăratul Japoniei, trăgînd și el un leu în lesă și el cu trei pungi în spate, așteptînd la rînd ca președintele României să înmîneze cadoul și să explice semnificatia celor trei sticle de vin – principala sa contribuție la sărbătorirea Centenarului Unirii.

În ceva peste 24 de ore, plus doi timp și trei mișcări, Klaus Iohannis și-a dat singur două palme, demonstrînd că nu depășește anvergura unui țărănoi parfumat și arogant. S-a anunțat în vizită de stat pe care nu o avea stabilită și s-a dus la aniversarea prințului Charles cu un dar de parcă s-ar fi dus la prietenul său de la Cisnădie.
Și barosanii inculți din anii comunismului erau mai abili în materie de protocol. Circula și atunci un banc tocmai bun de spus lui Klaus Iohannis. Cică un zidar s-a întors din concediu și a venit cu o gîscă și cu damigeană mare cu vin pentru șeful său.
Intră cocoșat la el în birou, deschizînd ușa cu capul, după bunul obicei românesc și, cînd le pune jos, se trezește înjurat, făcut bou, neșcolit și etc. Iar la sfîrșitul unei ploi de înjurături, șeful îi zice:
– Mă, tîmpitule, lucrăm de 15 ani împreună și nici acuma nu știi unde stau și să le duci direct acasă?
Vizita de stat a împăunatei familii de la Sibiu s-a redus la o sarsana dusă prințului Charles și la dat din cap cu plecăciuni pe lîngă ilustrele fețe ale coroanei britanice. Asta a fost vizita de stat a prepeleacului de la Sibiu.

Sper că deplasarea să se fi făcut cu un avion mai ieftin și fără o escadrilă militară care să-l însoțească pînă la graniță.
Săptămîna neagră a președintelui Iohannis nu s-a terminat aici. Cu același prilej cu care a anunțat antologica vizită de stat, ne-a spus că la Afacerile Europene îl numește imediat pe George Ciamba, dar la Educație va mai dura ” un pic mai mult, chiar un pic mult mai mult” . Adică la Paștele Cailor sau după ce se plictisește dînsul. Insinuarea prezidențială suna ca o palmă dată PSD-ului și ca o anunțare a unui posibil refuz. După cîteva zile, după ce și-a plimbat și parfumat paltonul prin perfidul Albion, navetistul nostru a numit-o pe Ecaterina Andronescu fără să zică nici pîs, fără să o avertizeze măcar că și ea are o contribuție la dezastrul din învățămîntul românesc și că ar fi cazul să nu mai repete fanteziile precedente.

La plecarea în Anglia Klaus Klaus Iohannis avea mușchii lui Daniel Ghită și Cătălin Moroșanu (la un loc), iar la întoarcere arăta ca un prepeleac care dă să cadă.
Klaus Iohannis arată ca un președinte dus de val. Hybrisul său îl împiedică să mai perceapă gafele și grosolănia aroganțelor.
Dacă îl lauzi, îți rînjește politicos! Dacă îi zici adevărul, te urăște de moarte!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: