CATA IPOCRIZIE.FOSTUL PRESEDINTE AL FDGR,KLAUS JOHANNIS MOSTENITORUL GRUPULUI ETNIC GERMAN ,ORGANIZATIE HITLERISTA INTERZISA DE REGELE MIHAI I ,DE TRATATUL DE LA PARIS SI CONDAMNATA LA NURENBERG ,APARAT DE UN FIU DE NOMENKLATURIST ALEXANDRU FLORIAN ,RADU IOANID ,VAINER,BAKER,CARE FAC DE RAS ,INSTITUTUL ELLIE WIESEL, COMUNITATEA EVREIASCA CARE A FOST CONDUSA IN PERIOADA INTERBELICA DE DOCTORUL IN DREPT FILDERMANN!

22 nov.

Aproape toţi cei care au scris despre FDGR ca moştenitor al organizaţiei fasciste „Grupul Etnic German” s-au întrebat de ce nu a reacţionat niciodată Institutul „Elie Wiesel” în această chestiune, ştiindu-se că preşedintele acestuia, Alexandru Florian, este foarte activ atunci cînd este vorba despre condamnarea lui Mircea Vulcănescu şi a celorlalţi mari intelectuali români condamnaţi de regimul stalinist pentru pretinse legături cu Mişcarea legionară.

Şi iată-l acum pe acelaşi Alexandru Florian care sare la gîtul coreligionarului său Ilan Laufer, pentru a-l apăra pe Klaus Iohannis, nimeni altul decît fostul preşedinte al FDGR-ului care a moştenit „Grupul Etnic German”!

Ilan Laufer declarase marţi seara că „refuzul președintelui Iohannis în ceea ce mă privește este un nou act de antisemitism și vreau să atrag atenția asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat neîncetat în ultimul an președintele Klaus Iohannis”.

La numai cîteva minute, Alexandru Florian s-a şi ghemuit la picioarele Preşedintelui cu o declaraţie la Digi 24: „Am citit declaraţia de presă a domnului Laufer. Eu cred că, pe de-o parte, este o reacţie emoţională a domnului Laufer care nu se aştepta şi poate că nimeni nu se aştepta sau foarte puţină lume se aştepta ca drumul său spre o poziţie de demnitate publică, de înaltă demnitate publică, să fie frânat brusc şi atunci a avut această reacţie, zic eu, emoţională, iar pe de altă parte, mesajul cred că se înscrie în tonul ridicat al dialogului care este între cele două palate de mai multă vreme”!

Întrebat de jurnalistul #Rezist Moise Guran dacă declaraţia lui Ilan Laufer face rău comunităţii evreieşti, Alexandru Florian s-a eschivat printr-un răspuns ciudat: „Atâta timp cât această declaraţie este o declaraţie cu caracter politic, v-am spus, dată într-o anumită stare de emoţie puternică, cred eu, nu cred că are un impact. Dar dacă vreţi să ştiţi, exact opinia, v-am recomandat să îl întrebaţi pe domnul preşedinte Aurel Vainer. Eu sunt directorul unei instituţii publice”.

Totuşi, Alexandru Florian a explicat într-un fel şi motivul pentru care se situează de partea lui Klaus Iohannis, şi anume faptul că preşedintele României este coautorul proiectului „Muzeul Holocaustului din România”: „Poate o să vi se pară paradoxal dumneavoastră şi ascultătorilor dumneavoastră, atât Preşedinţia, cât şi Guvernul, sunt coautori, aş putea să spun, în proiectul naţional de constituire a Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor din România şi a Holocaustului, proiect pe care Guvernul României l-a … ne-a mandatat pe noi, Institutul „Elie Wiesel”, să îl punem în practică. Aşa încât eu consider că este o declaraţie cu mult iz politic şi atâta tot, nu trebuie să ne îngrijoreze”. În traducere: dacă Iohannis ne-a dat una dintre cele mai mari şi mai frumoase clădiri din Bucureşti pentru un muzeu care să vorbească despre holocaustul din România, ce mai contează că un român de religie iudaică îl acuză pe Iohannis de antisemitism?

Culmea este că şi Radu Ioanid, fratele lui Alexandru Florian, care este directorul unui departament din cadrul Muzeului Holocaustului din Washington, aduce acelaşi argument în apărarea lui Iohannis şi în minimalizarea declaraţiei lui Ilan Laufer: „Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi Holocaustului este o iniţiativă care a fost susţinută foarte puternic de cei doi poli importanţi de putere din România, care nu sunt neapărat în armonie, ca să mă exprim delicat – este vorba de preşedintele Iohannis şi de preşedintele Parlamentului, domnul Dragnea. Domnul Iohannis şi domnul Dragnea au fost, fără să se coordoneze, într-o similitudine în ceea ce priveşte acest proiect important, pe care eu îl consider o viitoare carte de vizită fundamentală a României. În condiţiile acestea, eu cred că în focul luptei politice din România se fac tot felul de declaraţii exagerate. Trebuie să facem un pas înapoi şi să vedem ce e în spatele lor”.

În declaraţia de la Digi 24, Alexandru Florian îl îndemna pe Moise Guran să-l întrebe pe Aurel Vainer, preşedintele Comunităţii evreieşti din România, despre impactul declaraţiei lui Ilan Laufer la adresa lui Klaus Iohannis. Un răspuns de la Aurel Vainer nu avem încă, dar ne amintim de reacţia sa atunci cînd vicepremierul îl acuza tot pe Klaus Iohannis de antisemitism în urmă cu două luni. Cităm de pe Hotnews: „El [Aurel Vainer, n.n.] a mai precizat că Federația Comunităților Evreiești din România „a avut și are relații de lucru excepționale” cu Forumul Democrat al Germanilor din România, care pot fi un exemplu de „bună pace și înțelegere” și în Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale, unde, împreună cu deputat Ovidiu Ganț, a fost construit un „parteneriat solid, bazat pe respect reciproc și amiciție”.

Să nu fi ştiut Aurel Vainer de documentul pe care „Cotidianul” l-a publicat zilele acestea, în care un reprezentant al „Grupului Etnic German” vorbeşte despre intervenţia acestei organizaţii pentru ca toate autorizaţiile de comerţ ale evreilor să fie ridicate, iar magazinele acestora să fie „preluate de ei”? A verificat în lista de retrocedări a FDGR dacă nu cumva acolo figurează şi aceste magazine de care au fost deposedaţi cetăţenii evrei în timpul războiului pentru ca, dacă există astfel de situaţii, să se opună? Căci iată documentul publicat de „Cotidianul”:

Nu este treaba noastră să arbitrăm între Ilan Laufer, Alexandru Florian, Radu Ioanid şi Aurel Vainer în acest război al declaraţiilor pro sau contra Klaus Iohannis, dar nu putem să ne abţinem în a sublinia conotaţiile care privesc contextul mai larg al procesului prin care „Forumul Democrat al Germanilor din România” (FDGR) a devenit moştenitorul şi succesorul „Grupului Etnic German”, căci una dintre acuzaţiile la adresa României a fost tocmai existenţa pe teritoriul ţării a acestei organizaţii fasciste, ai căror membri erau înscrişi în „Waffen SS”, din care a făcut parte chiar primul preşedinte al FDGR, Paul Philippi (vezi amănunte pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Paul_Philippi)!

Pentru a înţelege, totuşi, cîte ceva despre ciudata atitudine a lui Alexandru Florian, preşedintele Institutului „Elie Wiesel”, a lui Radu Ioanid, director în cadrul Muzeului Holocaustului din Washington, a lui Aurel Vainer, şeful Comunităţii evreieşti din România, ar trebui poate să adresăm cîteva întrebări legate de lipsa de reacţie a lor  în următoarele situaţii recente:

– cînd Klaus Iohannis a vorbit despre „afaceri secrete cu evrei”,

– cînd Iohannis s-a opus mutării Ambasadei României la Ierusalim

– cînd Ludovic Orban a depus o plîngere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă pentru că a fost în vizită oficială în Israel?

Fără un răspuns clar la aceste întrebări, rămîne impresia că reprezentanţii comunităţii evreieşti din România sînt interesaţi mai degrabă de propriile interese decît de cele generale pe care spun că le reprezintă. Iar această variantă este susţinută şi de lipsa de solidaritate de acum cu coreligionarul lor, Ilan Laufer, care spune că refuzul preşedintelui Iohannis de a-l numi ministru ar fi un act de antisemitism.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: