MII DE PAGINI DESPRE ACTIVITATEA FOSTUL SEF SRI, GEORGE MAIOR!

23 nov.

Vicepreşedintele Comisiei SRI , Marian Cucşa, a declarat, joi că forul legislativ a primit în mai multe tranşe documente, de ordinul miilor de pagini, de la Serviciul Român de Informaţii despre activitatea fostului director SRI, George Maior. Deputatul ALDE a precizat că după ce documentele vor fi studiate, va fi întocmit un raport amplu pe această temă

Afirmaţiile deputatului ALDE Marian Cucşa vin în contextul în care pe 18 octombrie, şeful Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, Claudiu Manda, a declarat, pentru mediafax.ro , că membrii forului lucrează la un „raport parţial” despre relaţia dintre serviciul secret şi ANI, activitatea fostului director SRI George Maior, „culoarul din justiţie” şi „petreceri”.

„Este încă în lucru. În această săptămână am mai primit documente de la Serviciul Român de Informaţii, multe documente care vizează activitatea fostei conduceri a SRI. Urmează să le analizăm şi va fi un raport mult mai amplu. Am primit documentele în mai multe tranşe. Am tot făcut solicitări pe chestiuni care nu ne-au fost clare, care ne-au atras atenţia. E un volum foarte mare de documente, de ordinul miilor de pagini”, a explicat, joi, Marian Cucşa.

Întrebat dacă din documentele primite ar reieşi că sunt lucruri care consideră că ar încălca legea şi dacă ulterior Comisia va sesiza anumite instituţii, Marian Cucşa a replicat: „Nu pot să răspund acum. Studiem foarte bine documentele, vom întocmi raportul şi după ce vom finaliza raportul, vom trage concluziile”.

Chestionat când raportul despre activitatea fostului director al SRI, George Maior va fi prezentat după sărbătorile de iarnă, deputatul ALDE a răspuns: „Depinde. E timpul destul de aglomerat acum şi eu şi colegii vrem să studiem cu atenţie şi să venim cu un raport foarte explicit şi bazat clar pe documente. Nu pot să vă dau o estimare de timp. Nu ştiu cât de repede vom reuşi să îl finalizăm”.

Pe 18 octombrie, preşedintele Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, Claudiu Manda, spunea că membrii forului parlamentar lucrează la un „raport parţial” despre relaţia dintre serviciul secret şi ANI, activitatea fostului director SRI George Maior, „culoarul din justiţie” şi „petreceri”.

„Noi ne asumasem să prezentăm un raport SRI – ANI şi atât. Am hotărât azi (joi – n.r.), după ce ne-am uitat pe toată documentaţia, să prezentăm un raport mai amplu care vizează şi activitatea fostului director SRI (George Maior – n.r.), şi legat de petreceri, şi dacă s-a implicat sau nu în numirea unor persoane în diferite funcţii importante, şi culoarul din justiţie, adică elemente cu care am fost sesizaţi în legătură cu dl Maior. Am hotărât să extindem raportul cu toate aceste lucruri, şi să îl prezentăm, să îl dezbatem şi să îl aprobăm în perioada următoare. Este un al doilea raport parţial”, a declarat atunci senatorul PSD Claudiu Manda.

Pe 4 septembrie, Manda declara, după audierea fostului director al serviciului secret, George Maior, că acesta a relatat că în octombrie 2014 fostul preşedinte Traian Băsescu l-a sunat să-l întrebe de „cazul domnului Iohannis în instanţă”, că a avut o discuţie cu fostul preşedinte ANI Horia Georgescu despre o funcţie de ministru sau comisar european, că a participat în 2015 la ziua fostului preşedinte ANI, Horia Georgescu.

Claudiu Manda a adăugat că Maior a afirmat, în cursul audierii, că există ofiţeri acoperiţi în presă care sunt folosiţi inclusiv pentru „contra-propagandă”, că i-a transmis fostului preşedinte ANI să facă „ce este legal” cu cazul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis şi că l-a informat pe fostul preşedinte Traian Băsescu despre un mandat de securitate naţională pe numele lui Dan Andronic.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: