BOLNAVUL ASPERGER ,KLAUS WERNER JOHANNIS A CONTESTAT IN INSTANTA AMENDA PRIMITA PENTRU DISCRIMINARE:”JURNALISTUL SI JURISTUL RAZVAN SAVALIUC”|M-AM HOTARAT SA FAC O CERERE DE INTERVENTIE IN ACEST DOSAR!”

8 dec.

Iohannis a contestat în instanţă amenda primită pentru discriminare. Savaliuc: „M-am hotărât să fac o cerere de intervenție în acest dosar” 534
Foto: twitter.com/KlausIohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu suma de 2.000 de lei, pentru că în declaraţiile publice a folosit termenul „penali”.

Iohannis a contestat decizia, considerând măsura ca fiind una politică. Sesizarea a fost depusă de Lumea Justiţiei în luna februarie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi vizează folosirea etichetelor „penali” şi „inculpaţi”, în conferinţe de presă, de către preşedintele Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi celor care „atacă justiţia”.

Răzvan Savaliuc, senior editorul Lumeajustitiei.ro, a anunțat vineri seară, la emisiunea „Exces de putere”, că va face o cerere de intervenție în acest dosar.

„M-am hotărât să fac o cerere de intervenție în acest dosar. Sunt curios de ce în acest dosar nici eu, nici doamna deputat Andreea Cosma, nu am fost citați, deși noi am fost autorii sesizării. Am reclamat faptul că am fost discriminați indirect prin declarațiile publice”, a spus Răzvan Savaliuc.

Potrivit lui Savaliuc, nu se poate ca un președinte să arunce asemenea blamuri în public și să nu-l amendeze nimeni pentru că e președinte.

Vă amintim anunţul oficial al CNCD: „Utilizarea termenului „penali” de către preşedintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fara a fi condamnaţi, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicată”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: