IN NEBUNIA SI URA SA FATA DE MAJORITATEA PSD_ALDE,LEGEA DESECRETIZARII PROTOCOALELOR CU SRI+DNA+DIICOT+CSM+INSTANTE JUDECATORESTI CONTESTATA DE KLAUS JOHANNIS LA CCR!

8 dec.

Mișcarea de ultimă oră făcută de Klaus Iohannis împotriva coaliției PSD-ALDE 817
foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a sesizat CCR în legătura cu legea privind desecretizarea protocoalelor cu SRI inițiată de cei doi președinți ai Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, împreună cu deputatul PSD Mircea Drăghici, apreciind că aceasta contravine normelor și principiilor constituționale atât prin modul în care a fost adoptată, cât și prin conținutul normativ.

Un articol important vizat de președintele statului este articolul 4 conform căruia „persoanele care se consideră vătămate într-un drept ori într-un interes legitim de efectele produse de documentele prevăzute la art. 1 au posibilitatea, în termen de trei ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi, să se adreseze instanțelor competente pentru constatarea încălcării drepturilor și libertăților fundamentale și repararea prejudiciului suferit”.

În opinia președintelui Iohannis, prin amendamentele aduse, Senatul a extins termenul prin care persoanele se pot adresa unei instanțe prentru constatarea încălcării drepturilor și libertăților fundamentale și repararea prejudiciului suferit de la 6 luni la 3 ani, aspect neavut în vedere de inițiatori.

Nu este singurul articol din lege criticat de șeful statului.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: