GAME OVER. ROMANIA LUI JOHANNIS ,STAT DE DREPT TOTALITAR!

11 dec.

Nu-i așa că un asemenea stat nu există? Denumirea în sine sună ca dracu’! Se izbește de toate noțiunile și de cele mai simple rațiuni logice. Un stat nu poate fi de drept și totalitar, în același timp. Statul totalitar presupune conducerea autoritară a societății, inclusiv în domeniul justiției. Și totuși, pe zi ce trece, descoperim dedesubturile tipului de justiție practicat în România în scopul combaterii corupției. Scopul combaterii corupției ține de preocupările și normele unei societăți democratice. Mijloacele cu care în România a fost desfășurată campania de combatere a corupției adevărate sau a celei inventate (pentru că a fost combătută și un soi de corupție inventată) se arată a fi din ce în ce mai dubioase.

A demonstrat cineva că toate cele petrecute la DNA Ploiești sunt numai niște zvonuri? Că Onea și Negulescu n-au încropit dosare și că n-au terorizat oameni? Or fi cei din clanul Cosma niște personaje, dar nimeni nu le-a demontat acuzațiile. Dezvăluirile lui Sebastian Ghiță, așa om de nădejde al SRI și al lui Victor Ponta, sunt, sau nu, adevărate? Povestea cu banii plătiți pentru cursa de avion Jakarta-București nu este o noutate. A fost pomenită în plin scandal Ghiță – Kovesi. A cercetat cineva acuzația? Au apărut și probe. Dacă așa operează DNA, chiar dacă luptă pentru dreptate și împotriva corupției, ce rezultă nu este justiție, ci numai un rudimentar comportament totalitar. Dacă informațiile despre abuzurile comise de DNA în baza protocoalelor semnate cu SRI nu sunt cercetate, atunci alunecăm într-un spațiu al absurdului. Unii prezintă fapte incredibile, iar cei din spatele statului paralel spun că n-au auzit, că nu există dovezi, că nu le văd, că sunt mulțumiți de felul în care funcționează DNA, că SRI-ul apără țara de terorism și de atacuri la Constituția României.

Orice s-ar petrece în țara noastră devine discutabil, funcție de cine comite și de ce tabără aparține.

Dacă este în zona PSD-ului, este infracțiune și trebuie utilizate cătușele. Dacă îi implică pe Kovesi, pe Lazăr sau pe Negulescu și SRI-ul, este vorba de  comportamentul unei elite, despre  slujirea pură, despre lupta pentru statul de drept.

Sciziunea între tabere este definitivă, iar conflictul, distrugător, chiar dacă se repercutează mai înainte asupra instituțiilor și asupra oamenilor simpli.

Statul de drept totalitar este un soi de stat cu pretenții democratice, hotărît să utilizeze toate mijloacele abuzive, absurde și de tip comunist, împotriva celor care au încălcat legile sau sunt bănuiți că ar fi făcut-o. Așa îl înțelege Klaus Iohannis și cei care țin spatele binomului.

Cîtă vreme învîrteala cu banii pentru cursa Jakarta-București, gestionată de Laura Codruța Koveși pentru aducerea în țară a unui condamnat, nu duce la  arestarea fostei șefe a DNA, nu avem ce să mai vorbim despre statul de drept. În unele cazuri instrumentate de DNA, oamenii au fost arestați fără probe și, adeseori, pentru nimicuri. Cînd este vorba despre abuzurile și ilegalitățile comise de  fruntașii pretinsului stat de drept și ai anticorupției, măsurile sunt altele. Sunt luate cu mănuși și cu puf de păpădie.

Ce rezultă? Un soi de anticorupție pentru căței. Un fel de stat de drept care, în loc să ducă la un progres, se îndreaptă mai degrabă spre luptă între tabere mafiote.

Dacă stat de drept înseamnă alianța procurorilor de la Sibiu-Mediaș-Alba Iulia cu serviciile de la Cluj-Zalău, ne-am ars. Înseamnă că ne putem înscrie la Bruxelles ca autori ai unei mai invenții în materie de organizare a societății. Putem cere brevetarea statului de drept totalitar!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: