IN URMA DENUNTULUI LUI SEBI GHITA,CODRUTA A AJUNS PE MANA PROCURORULUI ADINA FLOREA!

11 dec.

Procurorul din cadrul Secției de anchetare a magistraților care se va ocupa de denunțul depus de Sebastian Ghiță contra Laurei Codruța Kovesi este Adina Florea, fostă candidată la șefia DNA, respinsă de Klaus Iohannis pentru această funcție. E vorba de plângerea în care Ghiță susține în continuare că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa.

„Am dat bani pentru că mi-a cerut doamna Kovesi. La acel moment nu am perceput-o ca fiind o chestiune așa cum este, ca fiind mită. Era procurorul general al României, știți cum au fost vremurile. Kovesi, mai în glumă, mai în serios, spunea și ce avantaje ai dacă te ai bine cu ea și ce rele poți să pățești. Kovesi a cerut suma personal, a avut discuția personal cu mine, și viza interesul ei personal. Kovesi are un stil de-a face lucrurile, așa, nazist, extrem de agresiv și dur”, a declarat Sebastian Ghiță, la Antena 3.

Potrivit acestuia, factura prin care a fost plătit avionul a ieşit la iveală de curând, documentele fiind descoperite printr-un control al Antifraudei.

„Săptămâna trecută am aflat faptul că există un raport al Antifraudei de care n-am știut. La momentul acela nu am avut factura, ci doar am menționat-o. Acea firmă a fost obligată să scoată acea factură de la cheltuieli și acel control de la Antifraudă a făcut un raport în care a rămas menționat numărul facturii, data, suma și beneficiarul. Și atunci dintr-o dată am avut dovadă”, a mai spus Sebastian Ghiță, la România Tv.

Fostul deputat a mai anunțat că a făcut denunţul împotriva Laurei Kovesi pe 3 decembrie. Deputatul PSD Andreea Cosma a precizat că ea este martor în această cauză.

Andreea Cosma s-a prezentat la sediul Parchetului General pentru a depune documente în cazul denunțului pe care l-a formulat Ghiță contra lui Kovesi.

„Am venit să aduc documente vizavi de subiectul de aseară și de anchetele care sunt pe rol cu procurorii de la Ploiești. Acum se descoperă corupții din DNA. Documentele o vizează pe Laura Codruța Kovesi, înc ontinuare pe Onea Lucian și Mircea Negulescu, cazuri de corupție. În urma cercetării penale și a dovezilor pe care le-am adus eu și fratele meu, unii au rămas fără profesie”, a declarat Andreea Cosma, la sosirea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).
La începutul anului trecut, Sebastian Ghiţă susţinea că o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, din Jakarta, la cererea Codruței Kovesi şi a statului.

„La cererea lui Kovesi, o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa din Indonezia. Realitatea este că o firmă privată, la cererea statului român, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI şi care a furat sute de mii de oameni. O întreb pe doamna Kovesi: ce fel de operaţiune o fi asta? Oare suntem vinovaţi de spălare de bani? E doar dânsa sau sunt doar eu? Am acţionat eu în numele statului român?”, a spus atunci Sebastian Ghiţă.
La acel moment, Poliţia Română a anunţat că pentru aducerea în ţară, cu avionul, a lui Nicolae Popa au fost purtate negocieri cu trei operatori economici de profil, câştigând oferta cea mai mică. Precizările au venit după ce Parchetul instanţei supreme a transmis că Nicolae Popa, care a plecat din ţară în 2000, a fost adus în România din Indonezia, în 2011, de către Poliţia Română, instituţie care a achitat integral transportul.
„Referitor la achiziţionarea de servicii în domeniul transportului aerian pentru aducerea în ţară a inculpatului Nicolae Popa, vă informăm că procedura a fost derulată de către structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, conform O.U.G.34/2006, privind achiziţiile publice. În cadrul acestor activităţi, negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, câştigând oferta cea mai mică”, preciza Poliţia Română.
Reprezentanţii IGPR mai arătau că semnarea contractului şi decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliţiei Române, iar costurile au fost achitate integral de către instituţie, operatorului economic câştigător, suma fiind asigurată din bugetul Ministerul Afacerilor Interne.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: