DESPRE DESTABILIZAREA PSHICA A OMULUI CU TEMBELIZORUL!

15 dec.

Imagine similară

Avem nevoie de experți oare , în toate domeniile mărunte ale vieții noastre !?

Oamenii sunt tot mai debusolați, fiindcă ei citesc peste tot cum cum să nu creadă în ei înșiși. Ni se scrie și arată în toate mediile despre cum NU facem aia bine, nu zicem bine, nu cunoaștem destul, nu ne ridicăm la nivelul celor cu multe diplome și așa mai departe.  Avem nevoie de un expert în orice domeniu mărunt al vieții  noastre. De la cum să adaugi corect balsamul de rufe în 2 pagini scrise, la cum să mergi bine, cum să dormi sănătos și mai ales cum să bei apă să nu te…

”Îmbolnăvești ”. Da, există așa ceva. Ba chiar învățăm și cum să ne îmbrățișăm, că de 2000 de ani încoace, am funcționat greșit, parcă, nu-i așa !?

Toate aceste neputințe create special constituie însă nimic mai mult decât un teren fertil pentru manipulatori în uniforme, de mare impact, care iau aspectul autoritățior: halate albe, specialiști cu diplome ale sistemului, avere, carismă, funcții cheie și mai ales, studii clinice-de știință- care să ofere de-a gata, un adevăr- a statement- o declarație care să devină o opinie, un crez la nivel de mase.  Pe scurt, opinia privată a unui om nu poate fi adusă la unison cu opinia celorlalți, pentru a putea fi controlată apoi, decât atunci când lucrezi la nivel individual comportamentele oamenilor și instaurezi ”PANICA” la nivel social, și NEVOIA (FALSĂ) de a repara toate cele. Inventăm tehnici și tactici de asezonat corect o salată de fructe, de spălat ciorapii nepereche și de îmbrățișat partenerul, ca apoi să adere toată lumea la ele, din cauza nesiguranței. Întrebarea firească ce apare în mintea oricărui om ceva mai slăbuț din fire va fi CUM?!?NU FAC BINE ?! și dorința de bine înfiripată îndată !

Așa că oamenii zac în fața TV-ului și a internetului, dornici să afle dacă huuoomosexualitatea este sau nu o boală, ca să știe și ei ce să facă, ce atitudine să ia. Citiți comentariile pe facebook la subiectele acestea, veți rămâne uimiți.

Dar atât timp cât toate sunt în noi, și noi în toate, că omul e microcosmos în macrocosmos, și în el se oglindește deopotrivă Cerul și Pământul, raiul și iadul, îngerul și demonul, binele și urîtul, frumosul și răzvrătitul,

nu e normal să căutăm adevărul mai întîi în noi înșine, înainte de a lăsa pe alții, răuvoitori să ni-l tot arate? De unde atâta nesiguranță sădită în noi, în gîndul și în faptele noastre, apărută în presă, social-media, afișe uriașe în centrul orașului și în toate reclamele de la radio-tv!?  Suntem niște proști cu toții, că n-am văzut a doua gaură la macaroană… ! they say…

Și atunci, dacă întrebăm GPS-ul interior, aparatul fin de ghidare existențială al fiecăruia dintre noi, ce părere are despre cutare sau cutare problemă, frumos e și sănătos să credem în acea șoaptă. Și dacă cineva spune că până la vîrsta asta nu am pășit corect, că are el niște tehnici ”mai bune”, ar fi bine să nu dăm crezare. Două principii cunosc: creația și distrugerea. Când aceste tertipuri saltă ființa umană, o destabilizează, o scot din confortul și siguranța ei și o conduc subtil și meschin într-o zonă de incertitudine și nesiguranță, de unde o dată luat individul, poți să faci ce vrei din el.

_____________
Nosce te ipsum- nu e doar o vorbă, e ceea ce se întâmplă cînd taci și îți permiți luxul unui moment de sinceritate cu tine.

http://trasaturidinfront.ro/

Publicitate

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: