DACA KLAUS JOHANNIS SI PREMIERUL VIORICA DANCILA AR CITI!

30 dec.

Sfârşitul de an i-a găsit pe preşedintele României, Klaus Iohannis, şi pe cei aflaţi la guvernare băgaţi până în gât într-un nou conflict, cel referitor la şeful Armatei. Unul îl vrea pe generalul X, iar ceilalţi îl vor pe generalul Y. De parcă cei 24 de militari pe care-i mai are România nu ar putea înţelege ordinele primite de la comandanţii trupelor aliate din Irak şi Afganistan, şi nu ar fi capabili să bată pas de defilare la Arcul de Triumf din Capitală la ceas de sărbătoare dacă şeful lor este generalul Y, şi nu generalul X. Sau invers.

În timp ce domnul Iohannis, pe de o parte, şi domnul Leş şi doamna Dăncilă, pe de altă parte, se ceartă ca nişte copii pe jucăriile puse de Moş Crăciun sub pom, DNA-ul a înregistrat un nou eşec răsunător. După ce a bătut toba ca să se audă până în fundul ultimul cătun din România că milioane de euro din contractul privind securizarea frontierelor au ajuns la nişte corupţi de la vârful statului român, DNA-ul a închis dosarul EADS. Cercetările procurorilor nu au putut demonstra că unii dintre foştii miniştri de Interne s-ar fi înfruptat din contractul cel gras.

În timp ce preşedintele României şi premierul fac cărare spre Curtea Constituţională, ocupând de la cap la coadă spaţiile rezervate buletinelor de ştiri şi dezbaterilor cu atitudinele lor ridicole, românii îşi văd de-ale lor. Îşi văd de crescut copiii, de ajutat părinţii, de sănătate, de cumpărături şi, uneori, de lecturi. Editura „Polirom” a tipărit volumul „21 de lecţii pentru secolul XXI” scris de istoricul Yuval Noah Harari, profesor titular la Universitatea Ebraică din Ierusalim. În opinia domnului Harari, viitorul nu prea îndepărtat va aparţine revoluţiei informaţiei şi biotehnologiei. În viitorul nu prea îndepărtat, inteligenţa artificială va pune mâna pe multe dintre slujbele oamenilor, care vor deveni irelevanţi. În viitorul nu prea îndepărtat vor rezista doar ţările care investesc masiv în educaţie şi în cercetare. În cercetarea făcută de cercetători, şi nu de procurori.

Dacă domnul Iohannis şi marioneta domnului Dragnea ar pune mâna pe carte din când în când tare bine ar mai fi. Dacă ar pune mâna pe cartea care trebuie, dacă ar deschide-o şi dacă ar pricepe ceva.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: