FAKENEWS,MADE PROPAGANDA SOROS:”MADURO SOCHEAZA: TRUMP AR FI „ORDONAT GUVERNULUI SI MAFIEI COLOMBIENE SA MA LICHIDEZE!”

31 ian.

President Nicolas Maduro

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat pentru Sputnik, într-un interviu exclusiv, că este sigur că președintele american Donald Trump a ordonat guvernului și mafiei columbiene să-l asasineze.

Nicolas Maduro a declarat că, dacă i se va „întâmpla ceva”, responsabilitatea o vor avea Donald Trump și președintele columbian.

„Nu încape îndoială că Trump a dat ordin să fiu ucis, el a spus guvernului columbian, mafiei columbiene să mă omoare. Dacă se va întâmpla ceva cu mine într-o zi, Donald Trump și președintele columbian, Ivan Duque, vor fi responsabili pentru tot ceea ce mi se va întâmpla”, a spus Maduro.

Comentând cu privire la posibilitatea unei noi încercări de a fi asasinat, Maduro a reiterat că este bine protejat.

„Sunt protejat permanent de poporul venezuelean, avem un serviciu de informații bun”, a declarat Maduro pentru Sputnik.

Declarația a apărut la scurt timp după ce Bolton a fost fotografiat ținând în mână un carneţel galben pe care scria: „5.000 de militari în Columbia”, ceea ce alimentează speculaţiile potrivit cărora înalți oficiali americani din securitate pun la cale un plan de a disloca forțe militare în țara latino-americană care se învecinează cu Venezuela.

Maduro a menționat că a făcut încercări de a stabili contacte cu guvernul american o perioadă destul de lungă, dar acest lucru nu a dat rezultate.

„În toți acești ani, am încercat la nivel personal [să stabilesc dialogul]. Am trimis mesaje care au ajuns la Trump în mod public, prin mass-media, pentru a stabili o relație cu guvernul SUA, pentru a avea respect și dialog , în ciuda diferențelor politice, culturale și ideologice dintre Donald Trump și Nicolas Maduro, care păreau ca o fereastră de oportunitate deschisă pentru asta, dar Bolton l-a împiedicat pe Donald Trump să inițieze un dialog cu Nicolas Maduro”, a spus Maduro.

Bolton a împiedicat dialogul dintre Maduro și Trump

În luna septembrie, Maduro a declarat că eventuala lui întâlnire cu omologul său american, Donald Trump, ar putea duce la schimbări semnificative, subliniind că a avut suficient curaj pentru a stabili un dialog respectuos la nivel înalt cu Statele Unite.

La rândul său, Trump a spus că este dispus să se întâlnească și cu Maduro, dacă acest lucru ar contribui la consolidarea Venezuelei.

Într-un interviu acordat Sputnik, Maduro și-a reiterat disponibilitatea de a se întâlni cu Trump, această întâlnire, în opinia sa, este puțin probabil să apară, deoarece echipa lui Trump va face totul pentru a preveni astfel de evoluții.

„În acest moment, cred că este dificil. Sunt gata să vorbesc cu Donald Trump personal, în public, în Statele Unite sau în Venezuela, oriunde dorește [și să discutăm] orice agendă și orice chestiune pe care el [Trump] o vrea”, a spus Maduro.

„În plus, sunt convins că, dacă ne întâlnim personal, va fi o poveste diferită, dar cred că ei [consilierii Trump] nu ne vor da șansa. Să rămânem răbdători. Deocamdată cred că este foarte dificil”, a adăugat Maduro.

Discuțiile cu opoziția sunt posibile

Comentând posibilitatea negocierilor cu opoziția condusă de Juan Guaido, Maduro a declarat pentru Sputnik că este pregătit să înceapă negocierile cu opoziția cu participarea mediatorilor internaționali.

„Sunt gata să mă așez la masa de negocieri cu opoziția, astfel încât să putem vorbi despre beneficiile pentru Venezuela”, a spus Maduro.

Vorbind despre o posibilitate de mediere internațională, Maduro a spus că „există mai multe guverne și organizații din lume care și-au manifestat preocuparea sinceră cu privire la ceea ce se întâmpla în Venezuela și au cerut dialog”.

Președintele a adăugat că dorește ca astfel de guverne și organizații „să sprijine dialogul în Venezuela”.

În ultimele câteva zile, Venezuela a înfruntat proteste anti-guvernamentale în masă. Săptămâna trecută, Juan Guaido s-a declarat președintele interimar al țării.

Statele Unite au cerut președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, să demisioneze și să-l lase pe Guaido să-și asume președinția. Maduro a răspuns că Washingtonul a încercat să organizeze o lovitură de stat în Venezuela și și-a anunțat decizia de a întrerupe legăturile diplomatice cu Statele Unite.

Bolton a declarat săptămâna trecută că decizia lui Trump de a-l recunoaște pe liderul opoziției, Juan Guaido, ca șef de stat legitim, a fost o mișcare curajoasă și un exemplu clar despre modul în care Washington conduce în lume.

BUCUREŞTI, 30 ian – Sputnik, Doina Crainic.

https://ro.sputnik.md/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: