DOSARUL „ROMEXTERRA” ERA PROTEJAT PENTRU CA BULDOGUL VASILE BLAGA ERA ACTIONAR AL BANCII!

12 feb.

Interviul pe care l-am realizat zilele trecute în Penitenciarul Codlea cu Dorin Lazăr Maior, fost deputat PSD şi peşedintele BNR ’89, a scos la iveală o nouă dezvăluire de proporţii care poate explica de ce una dintre cele mai mari fraude financiare a rămas nesoluţionată. Mai mult, chiar, Dorin Lazăr Maior, cel care a aruncat în aer această Operaţiune SRI-DNA, a fost condamnat pentru… şantaj tocmai pentru că a sesizat instituţiile statului despre această uriaşă afacere de corupţie!

În acest interviu, pe care-l puteţi vedea integral în zilele următoare, Dorin Lazăr Maior face o dezvăluire de proporţii: unul dintre ofiţeri care se ocupau de caz i-a înmînat un document-cheie din dosar, avertizîndu-l că poliţia nu poate să continue ancheta pentru că Vasile Blaga era chiar Ministru de Interne! Iată ce ne-a declarat Dorin Lazăr Maior:

În acest dosar sînt două audituri: unul al Parchetului general, altul al băncii Romexterra şi amîndouă confirmă frauda pe care eu am sesizat-o. Auditul băncii a ajuns în posesia unui ofiţer de la Poliţia economică, Ştefan Roată se numeşte, care n-a fost lăsat să-l folosească în instrumentarea cazului. El mi-a spus acest lucru şi chiar mi l-a dat mie, personal, motiv pentru care, la revizuire îl voi chema în instanţă să confirme sau să infirme aceste lucruri. El mi-a spus în felul următor: <Eu nu sînt lăsat de şefii mei să instrumentez acest caz! Poftiţi, domnule Maior aceste dovezi, poate vă descurcaţi dvs. să scoateţi la suprafaţă această problemă atît de gravă>. El, ca profesionist, a înţeles foarte clar ce se întîmpla acolo. Auditul băncii Romexterra l-am înmînat personal generalului Dan Bucur, care era şeful Poliţiei economice. Scarlatache, adjunctul său, cunoaşte, de asemenea aceste probleme. După cîteva zile, m-a anunţat că el nu poate să rezolve nimic şi l-a trimis spre competentă soluţionare către DNA! Astfel s-a spălat pe mîini. Eu sînt sigur că aceşti bani au ajuns şi în campania electorală a lui Traian Băsescu din acea vreme, pentru că Vasile Blaga era acţionar la Romexterra şi atunci nu mă mai mir de ce generalul Dan şi Roată nu au vrut să instrumenteze acest dosar! Şi o să vă mai spun cine era acţionar la Romexterra: Sorin Ovidiu Vântu””

În faţa acestor acuzaţii foarte grave, am verificat pe site-ul Senatului României şi am descoperit că informaţiile furnizate de Dorin Lazăr Maior sînt corecte! Iată, de exemplu, Declaraţia de avere a lui Vasile Blaga din anul 2014, unde, la Cap. „Plasamente, investiţii dirtecte”, Vasile Blaga declară că are 248 de acţiuni în valoare de 620 lei:

Şi Auditul cerut de Parchetul general se pare că a avut aceeaşi soartă cu al băncii Romexterra, conform declaraţiei lui Dorin Lazăr Maior: „Al doilea Audit, cel cerut de Parchetul general, a intrat în posesia mea prin 2013. Atunci se ocupa de caz o procuroare Ana Dana, care m-a chemat şi mi-a spus exact ce-mi spusese poliţistul Ştefan Roată: <Uitaţi, dle Maior, noi avem acest document, dar noi nu prea putem să-l instrumentăm>

Pentru a vă face o idee despre amploarea acestei „Operaţiuni Romexterra”, vă prezentăm doar un fragment din Auditul solicitat de Parchetul General pentru banca Romexterra, pe care, după cum spune Dorin Lazăr Maior, nici poliţia economică, nici DNA nu l-a putut folosi pentru că ar fi fost afectate interese la cel mai înalt nivel:

Chiar şi numai acest fragment poate confirma toate acuzaţiile lui Dorin Lazăr Maior, cel care a încercat să sesizeze autorităţile despre această uriaşă fraudă de peste 2.000 de miliarde lei, pe care o consideră o „Operaţiune a binomului SRI-DNA”! Vedeţi că în acest Audit se explică fără dubii modul în care conducerea băncii Romexterra acorda credite unor firme care nici nu solicitau un împrumut, după care banii dispăreau pur şi simplu din conturile acestora, ajungînd în mîinile unor persoane care le foloseau în scopuri încă nedescoperite de către anchetatori: nu pentru că n-au reuşit să le afle, ci pentru că nu au fost lăsaţi să le găsească!

Şi tocmai pentru că a demascat întreaga operaţiune, acum Dorin Lazăr Maior este condamnat în Penitenciarul Codlea pentru… şantaj! În realitate, aşa cum arată zecile de înregistrări de la dosar, Dorin Lazăr Maior nu cerea altceva decît ca toate persoanele care au derulat această operaţiune să repună conturile firmelor sale în situaţia anterioară depistării fraudei comise chiar de conducerea băncii Romexterra!

Secţia de investigaţii a ziarului „Cotidianul” este în posesia întregului Audit efectuat la solicitarea Parchetului General, precum şi a celorlalte documente halucinante din acest dosar şi, desigur, vi le va prezentat pe larg.

Reamintim că din acest „Dosar Romexterra” au fost disjunse alte dosare, care, la rîndul lor au fost, de asemenea, disjunse, astfel încît s-a ajuns chiar la deja cunoscutul caz al supravegherii unor judecători pe baza unor denunţuri ireale cerute de însuşi Cornel David Deca, şeful DNA Braşov!

Şi tot din acest dosar a fost disjunsă cauza Florinei Maior, soţia lui Dorin Lazăr Maior, care a fost condamnată deja în primă instanţă pentru că… a refuzat să-şi denunţe soţul!

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: