CUM A PRIMIT MAJORDOMUL BERLINULUI ,KLAUS JOHANNIS,VESTEA DESPRE VOTUL DAT PENTRU KOVESI ,REPREZENTANTA GERMANIEI SI SUSTINUTA DE SERVICIILE SECRETE GERMANE BND SI ANGELA MERKEL „CANIBALA”!

28 feb.

Klaus Iohannis şi Augustin Lazăr au primit pe telefon rezultatul votului din comisia LIBE, exact în timp ce se aflau în şedinţa de bilanţ a Parchetului General. Cei doi nu au putut să îşi ascundă satisfacţia. 

Imediat, Lazăr a îndreptat telefonul către președintele Klaus Iohannis.

“Foarte tare! Doamne ajută!”, a spus Lazăr, arătându-i telefonul lui Iohannis. De altfel, șeful statului a urmărit cu atenție, timp de câteva momente, ecranul telefonului procurorului general al României.

La ieşirea din clădire au refuzat să comenteze subiectul, la întrebările jurnaliştilor.

Comisia pentru Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a votat-o, miercuri, pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-șef european.

Laura Codruţa Kovesi a fost votată cu 26 voturi, în timp ce candidatul francez a primit 22 voturi, iar cel german un vot.

Membrii Comisiei LIBE din Parlamentul European au votat miercuri pentru candidatul pentru funcția de procuror șef al Parchetului European. Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi – 26. Candidatul Franței, Francois Bohnert, a primit 22 de voturi, iar germanul Andres Ritter – un vot.

Totodată, a existat și un vot alb, adică neatribuit unui candidat.

„Voi trimite o scrisoare președintelui Conferinței președinților pentru a spune care este rezultatul votului. Pe baza mandatului conferinței președinților voi intra în negocieri cu Consiliul pentru a ajunge la un acord, de comun acord pentru numirea noului procuror-șef european. Următoarea ședință pe 11 martie”, a declarat, la finalul ședinței, președintele Comisiei LIBE din Parlamentul European, Claude Moraes.

Marți seara, Kovesi a obținut 12 voturi în Comisia pentru Control Bugetar (CONT) din Parlamentul European. Pe locul doi a fost francezul Francois Bohnert- 11 voturi, iar germanul Andres Ritter a primit un vot.

Votul din Comisia CONT a fost unul consultativ.

Procurorul-şef va fi numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu.

Cei trei candidați au fost audiați marți în ședința comisiilor LIBE și CONT.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: