KOVESI PUSA SUB ACUZARE IN AL DOILEA DOSAR…URMEAZA ALTREILEA DOSAR PENAL!

8 mart.

Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub învinuire joi de Secția Specială de anchetare a magistraților în dosarul procurorilor de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu și Lucian Onea. În acest dosar, Onea și Negulescu sunt sub control judiciar.

„Mi-a adus la cunoştinţă o învinuire că aş fi coordonat un grup organizat în DNA cu procurori care au făcut o trimitere în judecată”, a spus Kovesi despre al doilea dosar la ieșirea de la Secție, unde a stat mai bine de patru ore.

Laura Codruța Kovesi a reclamat în fața jurnaliștilor că a fost împiedicată să dea declarații în primul dosar pentru care a venit, iar apoi s-a trezit că e acuzată și într-un alt dosar.

„Am fost împiedicată să dau declarație (în primul dosar – nr.). Dorința mea a fost să lămuresc cât mai repede acele fabulații. Am făcut o cerere prin care am solicitat să văd dosarul (primul – nr.) și pentru a cunoaște acuzațiile. În 15 februarie mi s-a adus la cunoștință că sunt învinuită, dar eu nu am primit detaliile. A stabilit să am acces la documente în perioada 8-14 martie. Astăzi am fost în imposibilitate de a da declarație pentru că nu am avut acces la acuzații. (…) Am întrebat dacă pot să plec şi să aştept citaţia, mi-a zis că nu, au intrat, cred, 9 sau 10 avocaţi în birou, şi mi-a spus (procurorul – n.r.) că sunt învinuită în alt dosar. Moment în care am spus că nu am fost citată legal decât într-un singur dosar, nu am avut posibilitatea să îmi angajez un avocat. (…) Nu ştiu care este urgenţa de nu pot să fiu chemată în altă zi, a spus că nu îl interesează, că ea poate să mă citeze când doreşte. Mi-a adus la cunoştinţă o învinuire că aş fi coordonat un grup organizat în DNA cu procurori care au făcut o trimitere în judecată”, a relatat Kovesi, la ieșire. Aceasta a susținut în procedura de aducere la cunoştinţă a unor noi acuzaţii i s-au încălcat toate drepturile procedurale.

Fosta șefă a DNA s-a plâns iar că nu este o coincidență și că este o campanie de hărțuire a sa.

„Eu sunt foarte mândră de activitatea mea și de rezultatele mele. În Europa sunt foarte apreciată. Am primit premii. Rezultatele sunt indiscutabile în istoria celor două instituții. Dacă vorbim de rușine și nerușine, pot să vă spun că activitatea procurorilor este foarte apreciată la nivel european. Ca atare sunt foarte mândră de activitatea mea. (…) Cred că nu sunt singura țintă. Cred că sunt foarte multe alte persoane, procurori care sunt ținte. Sunt colegii împotriva cărora s-au făcut plângeri. Pentru ce? Că și-au făcut treaba”, a mai declarat Laura Codruța Kovesi, la ieșire.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: