CINE CONDUCE DEMANTELAREA STATULUI PARALEL ?

11 mart.

Prima cuvântare importantă a lui Klaus Iohannis a fost la CSM, în fața căruia a cerut ca sistemul judiciar să nu mai fie o supraputere. Coldea era pe funcție și Iohannis n-a mai reiterat niciodată acest deziderat legitim. Dar la începutul lui 2016 CSAT-ul a recunoscut existența protocoalelor secrete.

Fără această recunoaștere, datorată integral voinței noului președinte, nimic din ceea ce a urmat (demantelarea statului paralel) n-ar fi putut avea loc. Demantelarea atunci a devenit posibilă, iar Iohannis de atunci s-a retras pe poziții dure, în favoarea statului paralel, aparență ce era necesar a fi instituită. Așa a putut să fie debarcat generalul Coldea, după ce, mai întâi, a fost păcălit George Maior să-și prezinte demisia.

Cum a fost păcălit Maior nu știm, dar trebuie să înțelegem importanța capitală a acelui moment. E clar că indicii serioase din SUA arătau că Maior nu este asul american care pretindea (el) că este.

Ce a urmat? Departamentul de stat și liderii UE continuau să susțină, oficial, sistemul judiciar din România protocoalelor secrete. Devenea clar că acele protocoale au fost mantelate sub controlul democraților lui Obama (și a CIA).

Iohannis nu putea rămâne omul acelei prime cuvântări la CSM. A ales să joace dublu. A reușit să o scoată din joc și pe Codruța Kovesi, șef DNA – cel mai de-ne-imaginat act al demantelării lente ce avea loc.

Acum a venit momentul maximei clarități: Iohannis nu a făcut nici un singur gest de sprijin pentru fosta șefă DNA în ziua în care Kovesi a fost pusă sub urmărire penală.

E de aflat care este poziția Germaniei în privința fostei șefe a DNA. Dar e destul de clar că Germania are o vină în afacerea Kovesismului abuz și n-are chef să o recunoască. Nu e la fel de clar cât de obedient față de Germania este acum Iohannis. Pare că joacă dublu și față de liderii de azi ai Germaniei.

De altfel, Merkel l-a jignit în față după ce a aprobat acel 2% pentru NATO dorit de Trump. Iar azi, Merkel e supărată foc că n-a debarcat guvernarea pesedistă care, iată, se opune, în Consiliul UE, proiectului Nord Stream II, cel mai important plan economic al Germaniei actuale.

E clar, pe de altă parte, că Laura Codruța Kovesi are (a avut) promisiuni grele de imunitate. Urcarea ei pe tronul procurorilor din UE este soluția finală pentru cazul în care imunitatea ei ar fi în pericol. Și acum este. Ei i s-a spus, probabil, „fă ravagii, vei avea întotdeauna scutul CIA și al UE”.

Ei bine, a căzut el Mubarak al Egiptului, în pofida unor promisiuni asemănătoare.

A căzut el Noriega… și mulți alții…

Iohannis a aflat târziu ce protecție reală are Kovesi, dar n-a făcut pentru ea ce face acum pentru taica Lazăr, un procuror care nu vrea să îl șantajeze pe președinte, spre mare deosebire de onorabila Kovesi…

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: