LOVITURA PENTRU KOVESI DE LA BRUXELLES!

15 mart.

Ministrul Justiției din Italia, Alfonso Bonafede, s-a arătat nemulţumit de procedura de selecţie a viitorului procuror șef al Parchetului European, pentru care candidează și Laura Codruţa Kovesi, apreciind că procesul de selecţie nu este unul foarte transparent, transmite agenția ANSA.

„Procedura de identificare a procurorului șef european este în triada finală. Am exprimat deja toate îndoielile țării noastre cu privire la o procedură care nu este foarte transparentă și care a optat pentru o listă scurtă cu trei nume, în timp ce ar fi avut posibilitatea de a indica cinci, care ar trebui să fie supuse atenției Parlamentului European, ceea ce a afectat Italia, care a avut patru nume din cele 11 pe ultima listă scurtă”, a declarat ministrul Justiției din Italia, Alfonso Bonafede, în timp ce părăsea Consiliul UE.

„Niciunul dintre candidații noștri, cu toată greutatea și autoritatea, competența și experiența, nu au ajuns în finală. Am exprimat deja toate preocupările mele și țara noastră a făcut-o în toate locurile oficiale, cerând, de asemenea, motivații suplimentare”, a explicat ministrul.

„Procuratura Europeană este un moment fundamental în dezvoltarea cooperării judiciare la nivel european, însă dorim ca toate procedurile și regulile care conduc la identificarea numelor care ocupă funcţii importante să fie respectate și, în acest sens, am solicitat o mai mare transparență și, în orice caz, vom continua să lucrăm astfel încât Procuratura Europeană să fie un pas înainte și nu unul înapoi”, avertizează Bonafede.

” Din acest punct de vedere am clarificat deja că avem îndoieli, având în vedere acest prim pas inițial, despre un posibil pas următor, de exemplu pentru lupta împotriva terorismului, asupra căreia judicătorii italieni au o competență foarte înaltă”, a adăugat ministrul.

„Așteptăm să vedem evoluțiile, dar Europa este conștientă de aceste perplexităţi, fără a intra pe fondul evaluării celor trei cv-uri selectate” (în faza finală au intrat un reprezentant al României, unul german și unul francez). Am fi preferat să existe o gamă mai largă și o mai mare transparență în selecție”, a mai spus oficialul italian.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: