O POVESTE DESPRE BANI,SORIN OVIDIU VANTU SI TRAIAN BASESCU!

23 mart.

De ce era disperată Laura Codruța Kovesi să-l repatrieze pe Nicolae Popa, cel din FNI, aflat în Indonezia? De ce era atît de încrîncenat Traian Băsescu să-i pună capac lui Sorin Ovidiu Vântu? Subsolurile politicii și reglărilor de conturi din România sunt mai întunecate decît o peșteră necercetată. Cine poate alege, dintre zvonuri și povești, crîmpeiele de informații care ar putea ajuta la reconstituirea adevărului? O fi adevărat că la referendumul din 2007, tandemul Udrea-Băsescu ar fi sponsorizat grupul media al lui Sorin Ovidiu Vântu cu  șapte milioane de  euro? Și cu un asemenea buget, grupul lui Sorin Ovidiu Vântu a pus toate tunurile în sprijinul lui Traian Băsescu?

De ce  s-a stricat relația între Băsescu și Vântu și de ce Vântu a devenit inamicul numărul unu al președintelui de atunci?

Într-o vreme, Traian Băsescu nu vorbea despre nimic fără să facă o referire la Vântu și la Felix Motanul.

Într-o seară de weekend, am fost invitat la o aniversare într-o familie de prieteni. Atunci am aflat cîteva lucruri pe care le-am tot răsucit în gînd, încercînd să le leg într-o semnificație. Unul dintre invitați, jurnalist și el, m-a luat de-o parte și m-a întrebat dacă am mai vorbit cu Sorin Ovidiu Vântu? Nu frecvent, dar vorbeam! Dacă aș putea să merg să-i transmit un mesaj? Mai ales dacă nu costă nimic, am zis eu. Ei bine, colegul meu de breaslă mi-a povestit cum el și un alt prieten, cunoscut și acesta, au fost la o bere cu președintele Traian Băsescu, aflat spre sfîrșit de mandat și devenit mai slobod la gură. Și s-au dus ei nu știu unde la o bere și au povestit verzi și uscate. Dar, la un moment dat, Traian Băsescu i-a întrebat pe cei doi, ce mai știu despre Sorin Ovidiu Vântu, dacă îl mai văd etc. Ei au zis da, și președintele s-ar fi exprimat la modul, ce păcat, era un băiat bun! Eu n-am nimic cu el, ar fi zis Băsescu. Poate că ar trebui să spuneți  să încerce o negociere cu statul  român și să restituie măcar o parte din bani. Și să-și vadă de  treabă!

Amicul meu mi-a spus că era vorba despre un mesaj al lui Băsescu, nicidecum de o hăhăială sau de o glumă. Și dacă tot mai vorbești cu el, du-te și spune-i ce propune președintele!

Toată seara m-am foit pe scaun. Să-i spun lui Sorin Ovidiu Vântu sau nu? Să mă amestec în acest telefon fără fir și să mă aleg cu cine știe ce? Ca ardeleanul gata să se scarpine cînd nu-l mănîncă nimic! În cele din urmă, am decis să-i spun. În fond, dacă sunt de recuperat  niște bani, cîștigă România. Așa că l-am sunat pe Sorin Ovidiu Vântu. Era la Otopeni. M-a primit pe terasă, tolănit într-un fotoliu, cu televizorul deschis la un film și cu lebedele sale plutind tăcute pe micul lac artificial.

-Traian Băsescu vrea să îți transmită ceva. S-a întîlnit cu doi jurnaliști, prieteni cu el dar și cu tine și zice că ar trebui să deschizi o negociere cu statul român și să restitui măcar o parte din bani de la FNI. El n-ar avea nimic cu tine și te-ar lăsa în pace dacă ai face asta.

Sorin Ovidiu Vântu și-a plecat fruntea și a ridicat ochii de parcă ar fi avut ceva de luat în coarnele privirii sale ascuțite.

-Escrocul dracului! Ar face orice să pună mîna pe niște bani!

-Cum adică?

-Nu există nici o bază legală să negociez cu statul. În România, așa ceva nu este posibil. Pe el îl interesează să afle cam câți bani mai am și să-i  împart cu el, ca să mă lase în pace.

Și s-a pornit să rîdă.

Cîteva săptămîni mai tîrziu, Sorin Ovidiu Vântu avea să fie arestat pentru a nu știu cîta oară.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: