CIRCUL CEL MARE CRESTE MEREU!

22 apr.

Asta nu-i campanie electorală! Asta nu-i competiție! Asta nu-i dezbatere! Este doar o formă de circ! O ploaie de înjurături de la tribună, un potop de minciuni de la microfon, o basculă de ocări la adresa adversarilor, o căruță de minciuni pentru poporul care visează un alt fel de viață.

Ce campanie și ce politică este aia în care Ludovic Orban strigă la pus parul pe ei și la plîngeri penale? Cîtă minte are un șef de partid care îndeamnă la așa ceva? Asta nu-i campanie electorală! Unii se îmbracă în galben, alții în roșu, își pun fulare pestrițe, întind lozinci, aduc cîntăreți și actori ca să se strîngă lumea ca la urs.

Jumătate sau trei sferturi dintre aplaudaci îmbulziți în fața scenelor sunt figuranți mobilizati de șefii lor, plătiți, amenințați sau alungați din birouri pe bază de tabel.
Spectacolul maimuțelor este simplu și primitiv. Strîng mîna, zîmbesc cu gura pînă la urechi și dau cîte o floare femeilor. Și apoi rînjesc, implorînd simpatie sau dragoste, cerșind voturi și îndrugînd aiureli. Pentru ce? Pentru puterea pe care o vor în numele celor mulți și o folosesc numai pentru familia și pentru grupul lor politic.

Se vor duce românii cu un proiect la Bruxelles și Strasbourg? Împărțiți în cete nu vor conta nici cît un cîrd de gîște!? Or să convingă pe cineva Vasile Blaga și Rareș Bogdan? Ce vor pricepe Victor Ponta și Puiu Iordănescu? Rareș Bogdan pe post de Gigi Becali va lupta pentru ”mai întîi România!” Ce glumă veselă devine un slogan copiat de la americani! Cine să-l creadă și pentru ce proiect? Unul făcut cu Hellvig și Călin Mitică?

Cum va arăta lobby-ul românesc făcut de părintele Terheș? Vom exporta doar fiere, bîrfă și bancuri? Sau vom duce acolo și demență electorală exersată îndelung la București? Vom promova ingeniozitatea paranoică a lui Mălin Bot și a lui Ceaușescu? Gașca asta va năvăli în Europa și cetele noastre de isterici vor zăngăni cătușele și pentru Timmermans și pentru Junckers?

Nu vede nimeni că acest circ pe care l-am tolerat la intrarea în tribunale și la procese s-a întins și pe străzi, și pe la casele politicienilor și la mitingurile electorale! Este un plan civil de acuzare a adversarilor sub care se văd epoleții și un mod de a băga frica în adversari? Sau un fel sălbatic de a atrage electorat de partea unui extremism ambalat democratic?

Ce mitinguri sunt acestea? Ce procese se pot desfășura cu sforării și circoteci de toate părțile? Biroul Electoral Central ce face? Dă note pentru spectacol? Poliția și Jandarmeria ce fac? Scriu scenarii sau se distrează la continua degradare a modului de desfășurare a proceselor și adunărilor publice? Îi aplaudă pe unii sau pe ceilalți! Dacă o ținem tot așa ajungem la păruială generală, la o caricatură de democrație și la o răzbunare fără sfîrșit.

Asta nu-i campanie electorală!
Astea nu sunt proiecte politice!
Asta nu-i competiție și nici atmosferă civilizată!
Dacă instituțiile statului nu au nici o reacție, înseamnă că ele nu există! Și dacă ele nu dau semne, nici oameni politici care să le conducă nu mai există!

CORNEL NISTORESCU:http://cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: