NU-I COMEDIE!,ACTORUL ESTE PRESEDINTE!

22 apr.

Actorul de comedie Volodimir Zelenski a câștigat al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina, devansându-l clar pe preşedintele în funcţie, Petro Poroşenko, conform rezultatelor parțiale și sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Vladimir Zelenski a obținut 73,09%, după numărarea a 80% din voturi la alegerile prezidenţiale din Ucraina.

Potrivit datelor Comisiei Electorale, Zelenski a obţinut 73,09% din sufragii, în timp ce Poroşenko a acumulat 24,57 % din voturi.

Datele oficiale indică faptul că, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică, Zelenski s-a impus în toate regiunile ucrainene, cu excepţia Lvovului (vest).

Actorul în vârstă de 41 de ani a obţinut 73,2% din voturi, iar Petro Poroşenko, 25,3%, arăta „Sondajulu naţional 2019” efectuat de Institutul Internaţional de Sociologie din Kiev şi de Centrul ucrainean pentru Studii Economice şi Politice, transmite Ukrinform.

Poroșenko și-a recunoscut înfrângerea duminică seara înfrângerea, promiţând în acelaşi timp să nu părăsească viaţa politică.
„Accept această decizie, însă vreau să subliniez ferm: nu părăsesc viaţa politică”, a adăugat el, în contextul în care la sfârşitul lunii octombrie sunt prevăzute alegerile legislative.

Zelenski, care a devenit cunoscut după ce a interpretat un candidat fictiv într-un show de televiziune extrem de popular, s-a prezentat în campanie ca o alternativă la un sistem politic a cărui imagine a fost afectată de corupţia puternic înrădăcinată în Ucraina.

„Am reuşit împreună. Nu vă voi dezamăgi niciodată”, a spus Zelenski, într-un discurs după anunţarea exit-poll-ului.

„Cetăţeni ai ţărilor post-sovietice, uitaţi-vă la noi! Totul este posibil”, a adăugat el.

Președintele american l-a felicitat pe Zelenski pentru victoria obținută în alegerile prezidențiale din Ucraina, a informat luni Kurt Volker, emisar al Statelor Unite, citat de agenția Unian.

„Președintele Trump a sunat să îl felicite pe Volodimir Zelensky pentru victoria sa electorală și pe oamenii din Ucraina pentru alegerile pașnice și democratice. SUA va continua să susțină eforturile Ucrainei de a obține integritatea teritorială”, a declarat Volker.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: