PARLAMENTUL SE PREGATESTE SA ADOPTE MODIFICARILE ADUSE CODULUI PENAL SI A CODULUI DE PROCEDURA PENALA!

24 apr.

Comisia parlamentară specială privind legile Justiției a aprobat, marți, proiectele de modificare a Codului Penal și a celui de Procedură Penală, care vor intra mâine în Camera Deputaților pentru votul final, informează România Actualități.
Parlamentarii PSD și ALDE, susținuți de cei ai UDMR, au asigurat majoritatea în cadrul Comisiei speciale pentru legile Justiției, respingând astfel toate amendamentele aduse de opoziția PNL-USR și adoptând proiectele de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală în formele în care au venit de la Senat.
Președintele Comisiei speciale, deputatul PSD Florin Iordache, a precizat că astăzi au fost adoptate doar acele articole care respectă deciziile Curții Constituționale. Din acest motiv, el nu consideră întemeiată o eventuală sesizare a Curții Constituționale de către opoziție, după adoptarea legilor.
Deputatul USR Sterian Ion a atras atenția că modificările aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală ar favoriza infractorii, nu doar pe cei acuzați de corupție, ci și pe cei acuzați de furt sau terorism, și a făcut apel la parlamentarii UDMR și la cei din partea minorităților naționale să nu voteze cele două legi.
Proiectele de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală vor intra mâine, pentru vot final, în plenul Camerei Deputaților, care este for decizional.
Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: