PRESEDINTELE FILIPINEZ RODRIGO DUTERTE:” NU SUNTEM GROAPA DE GUNOI A CANADEI!”

25 apr.

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a amenințat că ”va declara război” Canadei, dacă o companie canadiană nu va ridica tonele de deșeuri pe care le-a adus în Filipine în urmă cu câțiva ani.

”Voi transmite un avertisment Canadei, probabil săptămâna viitoare. Ar fi bine să-și ia înapoi deșeurile. Le vom declara război, nu putem să ne descurcăm cu acele deșeuri”, a spus Duterte, citat de CNN. Este vorba despre 103 containere cu 2.450 de tone de deșeuri care au sosit în Filipine în perioada 2013-2014. Oficial, era vorba despre deșeuri de plastic reciclabile, însă inspectorii filipinezi au constatat că acestea nu pot fi reciclate. Deșeurile au fost declarate ilegale pentru că firma canadiană care le-a adus în Filipine nu avea autorizație. Unele containere au rămas de atunci în portul Manila.

Deșeurile au devenit o problemă mare în țările occidentale după ce China a anunțat, în 2018, că nu va mai prelua asemenea materiale pentru procesare, din cauza riscurilor de mediu.

”Nu înțeleg de ce ne transformă în groapa lor de gunoi. Deșeurile se vor întoarce acasă”, a spus președintele Duterte, adăugând că ar transporta el însuși gunoiul înapoi în Canada.

Disputa privind aceste deșeuri a început cu câțiva ani în urmă. Premierul canadian Justin Trudeua a afirmat că ”este foarte implicat în găsirea unei soluții”.!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: