VENEZUELA:NICOLAS MADURO DECLARA INFRANTA OFENSIVA OPOZITIEI!

1 mai

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, susţine că protestele conduse de liderii opoziției, Juan Guaido și Leopoldo Lopez, au eşuat. Potrivit lui Maduro, baza militară La Carlota din capitala Caracas, unde au avut loc ciocniri violente marți, nu a fost cucerită de cei care sprijină opoziţia.
„Vreau să vă felicit pentru atitudinea fermă, loială și curajoasă cu care ați condus înfrângerea grupului mic care a încercat să umple Venezuela cu violență”, a spus Maduro citat de Mediafax.
„Factorii din aripa dreaptă a partidului terorist Voinţa Populară au condus lovitura de stat”, a spus el, referindu-se la partidul politic al lui Guaido și Lopez.
„Imperiul încearcă să atace și să răstoarne un guvern legitim care să înrobească Venezuela. Vreau să felicit Înaltul Comandament Militar pentru curajul de a apăra pacea”, a continuat Maduro.
Mai mult de 70 de persoane care au fost rănite în ciocnirile dintre forţele loiale și protestatari ai regimului lui Maduro au fost duși la Centrul Medical Salud Chacao din Caracas, potrivit directorului spitalului. Dintre cei răniți, 42 au fost răniți cu gloanțe de cauciuc și doi au fost tratați pentru răni cauzate de împușcături.
Guaido, care la începutul acestui an s-a autodeclarat președintele interimar al Venezuelei, a anunțat marți că a început „faza finală a Operațiunii Libertate”, o escaladare a efortului său de a-l îndepărta pe Maduro, care a început în ianuarie. El a fost flancat de bărbați în haine militare și vehicule blindate.
Guaido, care anterior a cerut demonstrații la nivel național pe 1 mai, conduce Adunarea Națională din Venezuela și a fost recunoscut ca președinte interimar de zeci de alte țări. El a condus protestele împotriva guvernului, iar discursul său din 30 aprilie a marcat cea mai de succes încercare de a implica armata în îndepărtarea liderului venezuelean.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: