TRAIAN BASESCU AMENINTAT DE PROPRIA SA FATA!

2 mai

Pînă la urmă, un dosar penal serios pentru Traian Băsescu tot va fi deschis. Pe neașteptate, în plină pregătire de Paști, unul dintre oamenii care au jucat un rol important în Partidul Mișcarea Populară (PMP) a răbufnit, destăinuind diverse amănunte și informații despre un Traian Băsescu mare campion al ticăloșiei. Radu Cristescu, fost vicepreședinte PMP și unul dintre cei care s-a învîrtit pe lîngă fostul președinte și pe lîngă favoriții acestuia, a făcut publice pe Facebook cîteva povești care ar putea să șocheze un simplu alegător. Pentru cei familiarizați cu politica, detalii dintre cele consemnate de Radu Cristescu au mai circulat. Am scris și noi despre Cotroceni ca loc de împărțire a afacerilor cu energie sau a contractelor cu asfaltări. Însuși Traian Băsescu recunoștea într-o înregistrare audio despre legăturile dintre pedepsele date de Camelia Bogdan și biroul său prezidențial unde Coldea se lăuda de moarte. Horia Simu a relatat și el despre Daniel Moldoveanu și despre recuperările de la ANRP. Dar despre arestările decise la Cotroceni circulau numai zvonuri. Nici unul dintre apropiații lui Traian Băsescu nu a pomenit despre motivele arestării primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheș sau ale primarului de Craiova, Antonie Solomon.

Iată ce spune Radu Cristescu despre activitatea de culise a fostului președinte al României:
„Atunci când ai început construcția acestui sistem ticăloșit, Coldea era un simplu maior, iar Codruța un simplu procuror, fără nici o realizare notabilă, care încă se juca cu mingea de baschet pe la Sibiu. Sub directa ta coordonare ai făcut din ei “doi asasini” profesioniști. De fapt, adevărata unitate haules, adică centrul de comandă, era la tine în birou!”

Radu Cristescu este între primii care îl acuză pe Traian Băsescu de dirijarea dosarelor penale, a arestărilor și a demolării unor oameni de afaceri. Iată un alt fragment din postarea sa pe Facebook:
„Ți-ai pus întrebarea cum și-au petrecut Paștele, în anii domniei tale, Monica Iacob Ridzi, Mircia Gutău, Antonie Solomon, Adrian Năstase, Dinu Patriciu, Cătălin Cherecheș și mulți alții, a căror arestare a fost ordonată chiar de tine?!?”
Acuzațiile lui Radu Cristescu par verosimile, deși nu au fost întărite de depoziția unor alți martori. În plus, ele sunt clătinate și de conflictul dintre cei doi, Radu Cristescu fiind exclus la un moment dat din PMP.

Legătura dintre Traian Băsescu și Elena Udrea, dincolo de rolul acesteia ca sursă de informații sau ca agent de influență și ca placă turnantă a intereselor președintelui, mai are o explicație. Iată ce susține Radu Cristescu:
„Pe Cătălin Cherecheș, primarul de la Baia Mare, l-ai paradit doar pentru că s-a apropiat prea mult de Elena, care, la Baia Mare fiind, nu ți-a răspuns la telefon, iar Pahonțu, pe care-l sunai disperat, o dădea din colț în colț, neștiind ce să-ți spună! Ai turbat, rănit fiind în egoul tău de don Juan cu aere de macho tomnatic, și l-ai paradit, nevinovat fiind! Ai dat ordin să fie arestat în cel mai scurt timp, și a fost, astfel ai folosit DNA să îți rezolve crizele de gelozie. Pe Solomon la fel, cu răutate de om bolnav, ai dat ordin să îl aresteze când tu erai în avion, doar pentru că ți-a șoptit ție cineva că într-o seară la Craiova, la o petrecere, a stat prea aproape de Elena și i-a șoptit la dans mai multe lucruri la ureche, fiind foarte bine dispusă, iar tu ca un bătrân gelos nu permiteai ca femeia să se simtă bine, ci doar în prezența ta, și bineînțeles să nu se afle de sponsorizările făcute către tine (nu intru în detalii în ceea ce privește familia)”.

Victime ale aceluiași comportament aberant ar fi căzut Dinu Patriciu, Ion Nicolae, Mircia Gutău și mulți alții.
Cum a fost încropită proprietatea de la Nana, cum a fost adusă Stanca Anghelescu la Cotroceni pe post de secretară, ca mai apoi soțul ei s-a sinucis, cum a ajuns Monica Iacob Ridzi după gratii iar Elena Băsescu parlamentar european? Sunt zeci și zeci de întrebări legate de prestațiile dubioase ale fostului președinte al României rămase neclarificate.
Este suficient ca un procuror serios să dețină cîteva informații despre una dintre aceste istorii și să o cerceteze temeinic, și astfel Traian Băsescu s-ar deșira cu toate poveștile sale nebune. Mulți nu le cred și le consideră de domeniul basmului. Eu sunt dintre aceia care îl cred capabil pe fostul președinte de aberații mult mai fioroase decît cele care circulă. Din păcate, cu un procuror general cum era Augustin Lazăr și cu o șefă a DNA ca Laura Codruța Kovesi nu puteam avea cine știe ce speranțe. Abia acum, că se schimbă garda, s-ar putea deschide marile dosare Traian Băsescu!
Și ne-am îngrozi de ce a fost în stare aventurosul marinar ajuns președintele României…

EDITORIAL:CORNEL NISTORESCU/cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: