DE CE A PLECAT GAULEITRUL NAZI KLAUS JOHANNIS IN FLORENTA!

3 mai

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis participă la conferința „The State of The Union”, organizată de Institutul Universitar European de la Florența. Participarea şefului statului la eveniment are loc în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului UE şi a găzduirii Summitului UE pe 9 mai la Sibiu. Se aniversează, de asemenea, un deceniu de la aderarea țării noastre la Convenția privind înființarea Institutului Universitar European de la Florența, informează Administrația Prezidențială.
„Aflată la cea de-a IX-a ediție, conferința are ca temă principală democrația în secolul XXI în Europa, cu accent pe contextul electoral european. Lideri politici europeni, jurnaliști, membri ai corpului academic și reprezentanți ai societății civile vor dezbate o serie de teme de actualitate care privesc atât provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană, cât și perspectiva unei Uniuni mai puternice, adaptate și pregătite pentru aspirațiile generațiilor viitoare”, a anunțat Președinția română.
Conferința „The State of The Union” este un eveniment de prestigiu în sfera afacerilor europene devenit un forum de referință pe agenda factorilor de decizie europeni, la care participă, în mod regulat, șefi de stat și de guvern, lideri ai instituțiilor UE, precum și personalități academice și culturale.
Președintele Klaus Iohannis se va întâlni la Florența, de la ora 18.20, cu premierul italian Giuseppe Conte.
„Institutul Universitar European din Florența este o instituție academică europeană consacrată, contribuind de-a lungul timpului la dezvoltarea procesului de integrare europeană, prin activități de cercetare academică și programe educaționale la cel mai înalt nivel”, a adăugat sursa citată.
Totodată, cu ocazia prezenței la Florența, Klaus Iohannis va depune o coroană de flori la placa comemorativă dedicată domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată lângă reședința în care domnitorul și-a petrecut ultimii ani din viață.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: