INCA O NOTA DE PLATA!,DAR PE CARE SA O PLATEASCA DIN BANII SAI SI A SUSTINATORILOR CARE L-AU „VOTAT” PE NAZISTUL KLAUS ADOLF JOHANNIS!”

4 mai

Statul paralel nu se lasă cu una cu două. Nici deconspirat după ce a pus Constituția în valiză, ca pe cifrul nuclear contra ei, nu face un pas înapoi. N-au venit nici explicațiile însoțite de liste lungi de demisii.

Făptuitorii nu există, sunt total absenți, deși fapta stă alături de cele mai grave acțiuni contra statului și cetățenilor români, alături de crimele de la revoluție. Mai mult, președintele în funcție, Klaus Iohannis, caută să cauționeze această crimă contra statului democratic printr-un referendum. De parcă justiția s-ar face în stradă, gălăgioasă, cu gărzi de corp, iar legislația ar fi eminamente politică. Cei atrași în plasa referendumului se pot trezi în captivitatea legalității unei sporite dictaturi , care funcționează tot juridic, nu altfel !

Referendumul președintelui în funcție poate face un rău enorm justiției, ordinii de drept constituționale, cât a mai rămas din aceasta. Punerea în discuție a unor principii elementare privind legiuitorul și sistemul legislativ nu se poate face prin aplicarea ștampilei de vot de către oameni induși fundamental în eroare. Chestiunile legate de justiție privesc însăși identitatea drepturilor și responsabilităților, încălcate de inițiatorul referendumului. Justiția din România are câteva probleme generate de protocoale și de liniile directoare ale corupției endemice încât presedintele țaării are niște responsabilități care îl obligă la dezbateri publice și transparență. Câte idei democratice a lansat în spațiul public președintele, încât să se apropie frontal de corupția de care nu este chiar așa de străin?

Ce vrea totuși președintele cu acest referendum pe tema justiției? Încă un mandat pentru statul paralel, pare a fi răspunsul, deși supraviețuirea sa politică în funcție poate avea consecințe dramatice pentru țară. Acest referendum din 26 Mai este încă o notă de plată, transformând justiția în litigiu, spre a da propriilor agenți electorali legitimitatea unor supramagistrați. Dacă referendumul pentru reducerea Parlamentului a dus la o suprapopulare a acestuia, cel pe tema justiției pozte introduce noi detalii și clauze încât problema corupției din justiție va fi a justiției înseși nu a unor derapaje ale organismelor de ordine publică.

Nu știu cum vor vota românii pe 26 Mai. Votul de la acest referendum este inutil și din simplul motiv că justiția nu poate fi propagandă iar ducerea ei în confruntarea electorală este o cale singură de suspendare a temelor punctuale.

EDITORIAL :IOAN VIERU/cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: