CE-A VAZUT ANA BIRCHALL CAND S-A UITAT LA DELEGAREA LUI BOGDAN LICU!

6 mai

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, spune că delegarea procurorului Bogdan Licu ca interimar în fruntea Parchetului General are bază legală, dar că CSM ar trebui să explice și public cum a făcut această delegare.

”În legătură cu delegarea procurorului general interimar, din cunoștințele mele, această delegare are bază legală: Legea 303/2004, modificată ulterior inclusiv prin OUG 92 din 2018 prevede foarte clar condițiile în care poate opera o delegare. Dar vă mulțumesc că mi-ați dat o idee foarte bună și pentru că tot persistă această întrebare la nivelul opiniei publice, cred că instituția care este responsabilă cu delegarea și în speță vorbim de CSM, cred că e normal să vină în fața opiniei publice să clarifice aceste aspecte pentru că sunt aspecte de interes general și lămurească pentru că sunt informații de interes general și e important să fie clarificate”, a spus Ana Birchall luni dimineață.

Cât despre reluarea procedurii de selecție a unui nou procuror general, ministrul interimar al Justiției a precizat: ”Așa cum am anunțat, procedura va fi reluată și, când o să decid, o să vin în fața dumneavoastră și o să prezint toate informațiile de interes cu aceeași transparență și profesionalism. Am decis revocarea (procedurii – n.r.) pentru motive pe care eu le-am considerat oportune și o să vă spun de ce această procedură va fi reluată și o să vin să vă anunț toate detaliile”.

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat, vineri, într-o declarație la sediul Ministerului Justiției, că procedura de selecție a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va fi din reluată.

Secția pentru procurori a CSM a hotărât pe 19 aprilie ca Bogdan Licu să preia funcția de procuror general interimar pentru două luni, după pensionarea lui Augustin Lazăr.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: