IRESPONSABILITATEA!

6 mai

Responsabilitatea persoanelor aflate în exercițiul public ar trebui, în principiu, să se regăsească în acuratețea legală a mandatului. Invocarea cu repetiție a justiției în menținerea ordinii de drept arată lipsa unui cod instituțional, apt să producă efecte care ulterior ar putea face obiectul unor revizuiri.
Acțiunile în justiție, pe lângă faptul că sunt greoaie, au și alte caracteristici care ar trebui să fie rezolvate de către comisii de mediere în prezent cvasi-inexistente. Statul de drept nu ar trebui să fie unul al litigiilor generate în fapt de incapacitatea sistemului de a pune la dispoziție mijloace de reglementare care ar putea debloca erorile și neconstituționalitatea legislativă. Ideea că avem un sistem perfect, cu administratori prefecți, este profund demoralizantă și generatoare de tragedii.
Judecătorii de la foarte multe instanțe sunt deseori puși în situația de a judeca contrar obiectului litigiilor pentru că există suficiente legi care îi obligă sau le facilitează un asemenea demers. Pentru că în niciun domeniu din România presupus democratică responsabilitatea nu este precizată așa cum ar fi necesar, judecata se deplasează uneori spre iraționalul ca studiu de caz. În asemenea condiții, Secția pentru Infracțiunile din Justiție ar putea fi aliniată unei secții a instanțelor, ca urgență operativă. Solidaritatea de breaslă a magistraților , aspect care subminează unele cauze colaterale, nu ar trebui să se mai întâlnească pe traseul procesual. Această solidaritate, în fapt susținerea falsului juridic, poate fi în analiză firul a ceea ce numim corupție sau pur și simplu subminare a actului de justiție.
Justiția a eșuat momentan și pentru faptul că elementele contradictorii și-au făcut loc în dispozitivul legislativ, ca într-o veritabilă mașinărie a corupției .
Îndreptarea Justiției spre respectarea explicită a procedurilor ar fi un pas important în soluționarea corectă. De la falșii subiecți de drept, la respingerea probatoriilor, toate având un scop vădit părtinitor și care ar trebui să conducă firesc la excluderea din magistratură sau la radierea caselor de avocați implicate în traficul de influență, justiția romanescă a preluat tezele comunisto -securiste ale imunității absolute.
Iresponsabilitatea a cuprins sistemul în mod paranoic, ca o soluție de salvare națională și o dispoziție normativă. Așa ceva nu poate conduce decât la căderea liberă a unei națiuni.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: