SIBIU ,CAPITALA HABAUCILOR NAZISTI P.P.E.. AI U.E.S.S.R!

9 mai

Sibiul n-a fost ales intamplator pentru a gazdui Summit-ul liderilor europeni

Image may contain: 1 person, smiling, standingImagine similară

Sibiul gazduieste Summitul informal al sefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeana. Iata ce putem citi la Summitul de la Sibiu – moment istoric pentru Romania, decizii cruciale pentru UE de pe Ziarecom:

Sefii statelor si guvernelor UE si liderii PPE, precum si Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani si Angela Merkel, participa joi la Summitul informal al sefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeana, eveniment la care sunt asteptate decizii importante pentru viitorul UE.
Liderii PPE se vor reuni joi, de la ora 10:00, la Summitul Partidului Popular European, la Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA Sibiu, urmand ca ulterior presedintele Klaus Iohannis sa aiba declaratii de presa comune cu presedintele PPE, Joseph Daul, liderul Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, precum si cu presedintele Partidului National Liberal, Ludovic Orban.
Incepand cu ora 11.45 sefii statelor si guvernelor UE, printre care cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Frantei, Emmanuel Macron, precum si premierul Ungariei, Viktor Orban, vor sosi la Primaria Sibiu, unde se desfasoara Summitul informal al sefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeana.
Reuniunea Consiliului European cu Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va incepe la 12:30, in Sala Atrium, din Primaria Sibiu.
Liderii europeni vor face o fotografie de familie la ora 13:15 in Piata Mare, iar de la 13:30 vor participa la un dejun de lucru la Muzeul Brukenthal din Sibiu, urmand ca la 15.30 sa inceapa a doua sesiune de lucru a summitului informal al Consiliului European.
Presedintele Klaus Iohannis are programata, incepand cu ora 18.00, o conferinta de presa comuna cu Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si cu Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. De asemenea, in agenda lui Iohannis figureaza o intalnire cu reprezentantii Forumului Democrat al Germanilor din Romania, cu participarea Cancelarului Republicii Federale Germania, Angela Merkel.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, […] a pledat si pentru masuri suplimentare pentru protejarea climei. „Lupta impotriva incalzirii climatice poate fi castigata doar impreuna. In acest sens, sunt necesare masuri stricte la nivel mondial si european”, a adaugat Sebastian Kurz.
[…] Presedintele Klaus Iohannis a declarat anterior ca isi doreste ca dupa Summit-ul din 9 mai liderii europeni sa aiba „o declaratie foarte optimista in prag de alegeri europene”, care spera sa se numeasca „Declaratia de la Sibiu”.

Principalul subiect al discutiilor al reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu va fi viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategica a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu aceasta ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocarile actuale cu care se confrunta Uniunea si la prioritatile actiunii la nivel european pentru urmatorii ani.
Totodata, liderii UE 27 urmeaza sa adopte o Declaratie cu privire la viitorul Uniunii Europene.

Iata si ce putem citi la Sibiul, fortăreaţă pentru liderii europeni: lunetişti pe traseu, canale şi coşuri de gunoi sigilate de pe Adevarul:

Pentru a avea o imagine a dimensiunilor dispozitivelor de securitate trebuie spus că numai Poliţia Română a detaşat la Sibiu peste 800 de poliţişti care îi vor ajuta pe cei din judeţ să asigure ordinea publică pe perioada evenimentului la care participă 27 de lideri europeni.

În primul rând, forţele de securitate au verificat, la pas, cu atenţie, traseul de la Aeroportul Internaţional Sibiu până în Piaţa Unirii pe care se vor deplasa coloanele oficiale ale liderilor europeni. Astfel, ofiţerii de poliţie şi SPP au controlat şi sigilat fiecare canal de pe drum, iar traseul a fost controlat cu detectoare de metale. În plus, tot traseul a fost delimitat cu parapeţi din material plastic.
Coşurile de gunoi din zona centrală şi de pe traseu au avut şi ele parte de o atenţie specială fiind la rândul lor verificate, acoperite cu plastic şi sigilate pentru a nu putea ascunde dispositive explozive.

Apoi, specialiştii SPP şi SRI au identificat intersecţiile de pe traseu care pot prezenta unghiuri vulnerabile, ce ar putea fi speculate de un prezumtiv atentator. În respectivele locuri dispozitivele de pază vor fi dimensionate şi personalizate corespunzător inclusive cu echipe de lunetişti. Sistemul de supraveghere video a fost verificat cu atenţie, astfel încât să fie perfect funcţional înainte de începerea Summit-ului.  În plus ofiţeri de pompieri detaşaţi din Bucureşti sau din unele judeţe ale ţării au verificat şi eliminat eventualele pericole de incendiu din zona centrală a oraşului.
În ultima săptămână, experţii din echipele de securitate au verificat discret inclusiv persoanele care ar putea reprezenta un potenţial pericol. „Măsurile au fost astfel dimensionate încât să permită păstrarea unui climat de securitate normal şi necesar pentru importanţa şi amploarea unui astfel de eveniment”, se arată într-un comunicat al Comitetului Interministerial pentru Securitate.
Riveranii intră în casă numai pe bază de buletin

Mai exact, Primăria Sibiu a anunţat că a fost necesară „instituirea unor măsuri de securitate prin restricţionarea traficului pietonal doar în data de 9 mai, între orele 6 şi 22, în câteva zone din centrul oraşului”. „Cei domiciliaţi în aceste zone vor avea acces la proprietăţi în baza documentelor de identitate însoţite de ecusonul nominal de acces”, se arată într-un comunicat al Primăriei. De acelaşi tratament vor avea parte şi angajaţii societăţilor comerciale din aceste zonă sau turiştii cazaţi în unităţile hoteliere din centru. „Sibienii au acces pietonal, parţial, în zona centrală, str. N.Bălcescu şi Piaţa Mare, Parcul Bulevard, Piaţa Unirii – între străzile Andrei Şaguna şi N.Bălcescu, după ce vor fi verificaţi în filtrele de securitate amplasate în zonă”, se mai arată în comunicat.

Nu stiu motivul pentru care a fost aleasa Romania, insa in cadrul Romaniei, Sibiul nu a fost ales intamplator. Caci la Sibiu s-au petrec lucruri in ultimii ani. Sa ne amintim:

Adunarea Ecumenica Europeana

In perioada 4-9 septembrie 2007 avea loc a treia Adunare Ecumenica Europeana, prima găzduită de un stat majoritar ortodox, ocazie cu care, la ceremonia de deschidere, José Manuel Durăo Barroso, preşedintele Comisiei Europene, transmitea un mesaj edificator:

Toate formele de exprimare a dimensiunii culturale şi spirituale a omului trebuie să poată să coexiste în Europa. Toate imnurile de bucurie, fie ele sacre sau profane, trebuie să poată să răsune. (…) Religia este o dimensiune din ce în ce mai importantă a multor societăţi şi o sursă importantă de valori pentru indivizi. Ea poate juca un rol capital promovînd aprecierea altor culturi, religii şi moduri de viaţă pentru a contribui la stabilirea armoniei dintre ele.(…) Dialogul cu diferitele Biserici, comunităţi confesionale şi de convingeri, precum şi apărarea intransigentă a libertăţii de religie (ca şi a libertăţii de a nu avea o religie) înseamnă recunoaşterea acestei diversităţi şi a acestui pluralism care constituie sufletul ideii noastre de Europa. (…) Europa este profund ataşată umanismului şi democraţiei pe care le-a „inventat”. Respectul diversităţii, deschiderea către celălalt şi toleranţa sînt la fel de adînc ancorate în cultura europeană

Inaintea Adunaturii ecumenice de la Sibiu din 2007, IPS Laurentiu, care era si gazda, a “sfintit” o imensa Cruce din otel, ce se voia ecumenista:

In judetul Sibiu, se construieste anual si o „biserica” efemera, pentru toti, la gramada:

ECUMENISM: Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac

Insa probabil ca piatra de temelie a Sibiului – capitala ecumenista a Romaniei a fost pusa inca din 16 octombrie 1990, cand Institutul Teologic de Grad Universitar ,,Andrei Şaguna” a găzduit o întâlnire a reprezentanţilor Bisericilor din tara noastra, membre ale Consiliului Mondial al Bisericilor şi ale Conferinţei Bisericilor Europene (Biserica Ortodoxă Română, „Biserica” Reformată şi „Biserica” Evanghelică Lutherană). S-a hotărăt, în principiu, înfiinţarea unui Consiliu Ecumenic al Bisericilor din România şi a Societăţii Biblice din România, avand ,,ca principal scop traducerea, tipărirea, difuzarea şi studierea Sfintei Scripturi pentru toate Bisericile membre şi în limbile credincioşilor acestora”.

Capitala Culturala Europeana

Iata ce scria Hotnews in articolul lor Ce a insemnat pentru Sibiu titlul de capitala culturala europeana in 2007 evaluat in bani pentru proiecte, turism si avantaje politice din 2016:

[…]Sibiul a fost desemnat, in 27 mai 2004, in urma votului final al Consiliului de Ministri ai Culturii din Uniunea Europeana, drept Capitala Culturala Europeana pentru anul 2007, titlu pe care l-a impartit cu Luxemburg. Tema aleasa de Sibiu/Hermannstadt pentru programul „Sibiu 2007” si-a propus sa prezinte profilul multicultural al acestui oras vechi de opt secole, sub deviza „City of Culture – City of Cultures”.

Considerat de multi „prima campanie de imagine reala” a Romaniei si „cel mai amplu program cultural” organizat in Romania, „Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007” a inghitit de la bugetul de stat o suma de 50 de milioane de euro, pentru lucrari de reabilitare (circa 40 de fatade ale cladirilor si ganguri din Sibiu), achizitia de echipamente (cortul Pavilion 2007, doua scene si gradene, un pian Steinway), reabilitarea mai multor lacasuri de cult, organizarea de proiecte culturale, promovarea programului, reabilitarea aeroportului din Sibiu.

[…]Cele mai mari evenimente din cadrul „Sibiu 2007” au fost insa, de departe, Adunarea Ecumenica Europeana, deschisa de presedintele Basescu, concertele sustinute de Opera de Stat din Viena si Scala din Milano, Festivalul International de Teatru „Radu Stanca”, Festivalul de rock „Artmania”, dar si „Sibiu. Dans. Festival”. Nu au lipsit din programul Capitalei Culturale nici recitalurile lui Goran Bregovici si Julio Iglesias, care au umplut Piata Mare a Sibiului.

[…]Municipiul Sibiu, cu statutul sau de Capitala Culturala Europeana a anului 2007, a fost inclus de cotidianul britanic „The Guardian”, pe unul dintre primele zece locuri ale website-ului „50 de locatii turistice fabuloase ale lumii”. In grupajul de informatii turistice, Sibiul se afla pe pozitia a noua, devansat, printre altele, de orase precum New York sau Londra.

[…]Sibiul este primul oras dintr-o tara care nu devenise inca membra a Uniunii Europene care a reusit, in 2004, cu sprijinul Luxemburgului, sa obtina statutul de Capitala Culturala Europeana. Programul „Capitala Culturala Europeana” a fost initiat de Consiliul de Ministri ai Culturii din Uniunea Europeana in 1985, cu scopul de a apropia popoarele Europei si de a celebra contributia oraselor la dezvoltarea culturii. Pana in prezent, peste 30 de orase au avut acest titlu.”

 

Si ceva ce tine de semnul fiarei, caci lucrurile sunt intotdeauna legate intre ele:

Sibiu: PLATA CU CARDUL pentru PATRUNJEL / Un proiect pilot, in parteneriat cu MasterCard, ce va fi extins pe plan national

Pentru cei ce inca nu stiu care-i treaba cu Uniunea Europeana:

UNIUNEA EUROPEANA este un PROIECT MASONIC din secolul XIX / FONDATORII UE au fost ANTI CRESTINI / Iar DOCTRINA UE a fost inca de la inceput LUCIFERICA

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: