MACRON SLUGA LUI SOROS IA LA MISTO PE JOHANNIS :SUMMITUL DE LA SIBIU FOARTE IMPORTANT PENTRU U.E.!

10 mai

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că întrunirea în format de 27 de la Sibiu a fost importantă pentru evocarea temelor viitoare. E a avertizat că scrutinul europarlamentar este esenţial pentru stabilirea direcţiilor, în contextul riscului revenirii la naţionalism.
„Aş rezuma totul la câteva subiecte majore; reuniunea este importantă, din punctul meu de vedere, pentru că s-a discutat despre gestionarea crizelor, lucru important în prezent în contextul Brexit, apoi pentru că reuniunea intervine cu 15 zile înaintea alegerilor din întreaga Europă, când oamenii vor exprima opţiuni. Sigur că sunt nuanţe în funcţie de listele fiecărei ţări; sunt proiecte pe care vrem să le construim în Europa, prin reformarea şi îmbunătăţirea Europei. Există şi proiecte în sensul destructurării, în sensul revenirii la naţionalism. Deci, alegerile reprezintă o etapă absolut esenţială pentru a defini proiectele de viitor”, a argumentat Macron.
„Dacă vor câştiga cei care vor diminuarea integrării europene, dacă mâine în Parlamentul European nu va fi posibilă o majoritate fără formaţiunile naţionaliste sau extremiste, este clar că vom avea mai puţină Europa, iar reducerea integrării europene va fi o vulnerabilitate”, a subliniat liderul Franţei.

„Aşa cum am constatat în ultimii ani, avem nevoie de o Europă mai puternică şi mai suverană, mai democratică şi mai eficientă, iar, în contextul unilateralismului american, în faţa crizei multilateralismului cu care ne confruntăm, în contextul ascensiunii chineze în multe domenii, avem nevoie de o Europă care să ofere protecţie, care să ne ofere un viitor, care să fie la nivelul aşteptărilor şi să ne asigure suveranitatea. De aceea, cred că aceste alegeri sunt extrem de importante”, a insistat Macron.
„Această reuniune a permis fixarea jaloanelor agendei europene pentru următorii cinci ani. Am avut o dezbatere îndelungată pe aceste subiecte, dar vreau să evidenţiez trei priorităţi. (…) Pot spune că există un consens ca măsurile în domeniul climei să facă parte din viitoarea strategie a Europei. (…) Avem nevoie de dublarea eforturilor pentru protejarea climei. (…) Ambiţiile climatice trebuie să facă parte din priorităţile Comisiei Europene şi Parlamentului UE. (…) Apoi, avem politicile de securitate, de apărare şi de vecinătate; după cum am discutat astăzi, acestea trebuie să facă parte din viziunea noastră asupra viitorului. (…) A treia axă pentru următorii ani se referă la reconfigurarea modelului economic şi social al dezvoltării europene”, a subliniat Macron.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: